Çıplak fotoğraflarıyla Kuzey Kore'yi karıştıran model, ölüm tehdidi alıyor

Kuzey Kore
Çıplak fotoğraflarıyla Kuzey Kore'yi karıştıran model, ölüm tehdidi alıyor

Ünlü model Liziane Gutierrez, rapçi Chris Brown'a açtığı davayla gündeme gelmiş, geçtiğimiz yıllarda Kuzey Kore ziyaretinde çıplak fotoğraflarını paylaşarak tepkileri üzerine çekmişti. Modelin son hareketi karşısında ise ölüm tehditleri yağmaya başladı

2016 yılında dünyaca ünlü rapçi Chris Brown'a açtığı dava ile gündeme gelen, bundan sonra yaptığı her hareketi olay olan 34 yaşındaki model Liziane Gutierrez, geçtiğimiz gün Las Vegas'taki bir aşılama merkezine giderek Pfizer'ın koronavirüs aşısını oldu. Ancak bunu yüz binlerce Instagram hesabından paylaşmasının ardından, sosyal medya kullanıcıları tarafından tehdide varan tepkiler yağmaya başladı. 

Çıplak fotoğraflarıyla Kuzey Kore'yi karıştıran model, ölüm tehdidi alıyor - Resim : 1

Kullanıcıların kendisine çok bencil olduğunu ve aşı sırasının önüne geçtiğini söylediğini ifade eden Gutierrez, paylaşımına yorum yapılması özelliğini kapatsa da, ölüm tehditleri aldığını öne sürdü.

Çıplak fotoğraflarıyla Kuzey Kore'yi karıştıran model, ölüm tehdidi alıyor - Resim : 2

Paylaşımın yorumlarını kapattıktan sonra, kullanıcıların annesinin Instagram hesabına yönelip, mesajlar attıklarını söyleyerek, "Kızınız Brezilya'ya geri dönmeli, umarım ölür gibi mesajlar atmışlar" açıklamasında bulundu. 

Çıplak fotoğraflarıyla Kuzey Kore'yi karıştıran model, ölüm tehdidi alıyor - Resim : 4

Aşı olduktan sonra vücudunun reaksiyon gösterdiğini, şiddetli mide bulantısı ve yüksek ateş şikayetiyle hastaneye gitmek zorunda kaldığını söyleyen model, "Kendimi iyi hissetmediğimi söyleyen bir paylaşımda bulundum, ancak nefret mesajları buna rağmen arttı. Yaşadıklarımın karma olduğunu, kötü olduğum için mutlu olduklarını ve ölmemi istediklerini yazan pek çok sosyal medya kullanıcısı oldu." dedi. 

Çıplak fotoğraflarıyla Kuzey Kore'yi karıştıran model, ölüm tehdidi alıyor - Resim : 5

Tepki gösterenlerin büyük ailelerinin aşı olamadığını, kendisi aşı olduğu için suçladıklarını belirterek, "Bu benim hatam değil, sıranın önüne geçmedim" ifadelerini kullandı. 

Çıplak fotoğraflarıyla Kuzey Kore'yi karıştıran model, ölüm tehdidi alıyor - Resim : 6

KUZEY KORE'DE YASAĞI DELMİŞTİ

2019 yılında Kuzey Kore'ye yaptığı seyahatle tepkileri üzerine çeken Liziane Gutierrez, başkent Pyongyang'da ülkenin yasaklarını delerek bir askerin şapkasını çalıp kaldığı otelde, şehrin sokaklarında, Kim Jong Un'un babası ve dedesinin bulunduğu heykellerin önünde fotoğraflar çektirmişti. 

Sarhoşken tren tuvaletine giren Gutierrez, tuvaletten çıkan askerin şapkasını çalarak kendi vagonuna kaçmış ve askerin şapkası ile poz vermişti.

Çıplak fotoğraflarıyla Kuzey Kore'yi karıştıran model, ölüm tehdidi alıyor - Resim : 7

Çin'e geçiş sırasında Kuzey Kore sınırındaki kontrol noktasında çok gergin olduğunu söyleyen model, askerlerin kendisine ülkeden çıkmadan önce bu fotoğrafları silmesi gerektiğini söyledi. "Aşırı korkmuştum, çünkü o zamana kadar yaptığım her şey görülebilecekti. O kadar gergindim ki, yaptığım şeylerden dolayı hapis cezası alabilirdim. Aslında çok da şanslıyım çünkü çektiğim fotoğrafların hepsini bir albüme koydum ve askerler bu albümü fark etmedi bile." demiş, ülkeden çıkış yaparken, sınırda görev yapan askerlerin telefonları kontrol ettiğini ve fotoğrafları görüp kendisini tutuklamalarından korktuğunu anlatmıştı. Gutierrez, Kuzey Kore'nin bazı kurallarını bilmediği için bu şekilde davrandığını, asla ülkeye bir saygısızlık yapma amacı olmadığını söylemişti. 

Çıplak fotoğraflarıyla Kuzey Kore'yi karıştıran model, ölüm tehdidi alıyor - Resim : 8

Kuzey Kore kanunları, eski liderlerin anıtlarının fotoğraflanmasını ve anıtlarla beraber fotoğraf çekilmesini yasaklıyor.

Kuzey Kore kanunlarını saygısızlık yapmak gibi bir amacı olmadığını söyleyen model, "Kuzey Kore'yi çok sevdim ve kesinlikle tekrar gideceğim. İnsanlar arkadaş canlısı, alkol ucuz ve gördüğüm kadarıyla Kuzey Kore çok güzel bir ülke." dedi.

RAPÇİ CHRIS BROWN'A AÇTIĞI DAVAYLA GÜNDEME GELMİŞTİ

2016 yılında ise rapçi Chris Brown'a açtığı davayla gündeme gelmiş, Brown'ın yardımcılarından birinin, bir müzisyenin ev sahipliğinde gerçekleşen partide kendisine saldırdığını iddia ederek 70 bin dolar tazminat kazandığını iddia etmişti. 

Kaynak: Haber Global TV

Chris Brown Liziane Gutierrez Kuzey Kore magazin