Çin'de sel felaketi nedeniyle 70 timsah çiftlikten kaçtı

Çin Sel Felaketi Dünya haberleri
Çin'de sel felaketi nedeniyle 70 timsah çiftlikten kaçtı

Çin'in Hong Kong ve diğer bölgeler, yoğun sağanak yağış sebebiyle sel felaketine maruz kaldı. Maoming kasabasında yaşanan su baskını bir timsah çiftliğindeki gölün taşmasına ve yaklaşık 70 timsahın kaçmasına neden oldu.

Tayfunun getirdiği şiddetli yağmur Çin'in Hong Kong ve diğer bölgelerde su baskınlarına yol açtı. Çin'de son günlerde yaşanan sel felaketi nedeniyle yaklaşık 70 timsah doğaya kaçtı. 

Yetkililer, Guangdong eyaletindeki bir kasaba sakinlerinin timsahları yakalamak için seferber olduğunu bildirdi.

Yerel medyanın bildirdiğine göre, Maoming kasabası yakınlarındaki su baskınları, bir timsah çiftliğindeki gölün taşmasına ve yaklaşık 70 timsahın kaçmasına neden oldu. Yerel acil servis ofisi, yetkililerin vakayı "çözmeye çalıştığını" söyledi, ancak kaç timsahın vahşi doğada olduğunu ya da yakalanan timsah olup olmadığını belirtemedi.

Devlete ait Beijing News gazetesi tarafından internette yayınlanan bir videoda, kırmızı üniformalı kurtarma görevlilerinin botla sular altında kalan tarlaları inceledikleri görülüyor. 

Diğer görüntülerde ise her biri yaklaşık iki metre uzunluğunda olan birkaç hayvan, çeneleri kırmızı yapışkan bantla bir arada tutulmuş bir şekilde yolda yatarken görülüyor. 

Devlet radyosu Çin Ulusal Radyosu (CNR), yerel tarım departmanına atıfta bulunarak, "Timsahların hâlâ suda olduğunu ve çeşitli idari birimlerin onları yakalamak için çalıştığını” bildirdi.

Çin'de timsahlar derileri ile bazen geleneksel tıpta kullanılan etleri için çiftliklerde yetiştiriliyor. CNR, selden etkilenen bölgenin "ülkedeki en büyük timsah çiftliği" olmasının yanı sıra timsahlara adanmış bir tema parkına da ev sahipliği yaptığını kaydetti.

 

Kaynak: Ajans Bizim

Çin timsah sel