Çin yurt dışında 'gizli polis merkezleri' kurduğu iddialarını reddetti

Çin Hollanda
Çin yurt dışında 'gizli polis merkezleri' kurduğu iddialarını reddetti

Hollanda'da Çin'in iki gizli polis merkezi kurduğu ve burada Çinli muhalifleri sorguladığı iddiaları üzerine Çin Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yayınladı.

HABER GLOBALÇin Dışişleri Bakanlığı, yurt dışındaki gizli Çin polis merkezlerinin raporlarına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada "Çin'in deniz aşırı ülkelerde polis merkezi yoktur. Diğer ülkelerin içişlerine karışmama ilkesine her zaman sadığız."

Geçtiğimiz günlerde Hollanda Dışişleri Bakanı Wopke Hoekstra, Çin'in Hollanda'da kurduğu iddia edilen 2 polis merkezini kapattığını söylemişti.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin Endonezya'daki G20 toplantısında Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'e, Çin'in Hollanda'da polis merkezi olarak kullandığı yerlerin kapatılması talebini ilettiğini belirten Hoekstra, söz konusu merkezlerin bu tarihten sonra kapatıldığını aktarmıştı.

Amsterdam ve Rotterdam'da olduğu belirtilen bu merkezlerde Çinli muhaliflerin sorgulandığı ve baskı yapıldığı öne sürülmüştü.

Hollanda tarafından yapılan incelemelerde henüz bu iddialara yönelik kanıt bulunamadığı bildirilmişti.

Bu iddialar üzerine Çin Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yaptı.

Çin Dışişleri Bakanlığı, yurt dışındaki gizli Çin polislerinin raporlarına ilişkin yaptığı açıklamada "Çin'in yurt dışında polis merkezi yoktur. Diğer ülkelerin içişlerine karışmama ilkesine her zaman sadığız."

 

Kaynak: Haber Global TV

Hollanda Çin dış haberler Dünya haberleri