Chirac ve Saddam arasında 'rüşvet' iddiası!

Chirac ve Saddam arasında 'rüşvet' iddiası!

Fransa'nın eski Devlet Başkanı Jacques Chirac, geçtiğimiz gün 87 yaşında hayatını kaybetti. Chirac'ın, ABD'nin Irak işgalini desteklememesi karşılığında Saddam Hüseyin'den 6 milyon dolar rüşvet aldığı iddia edildi.

İngiltere'nin istihbarat örgütü MI6'nın eski başkanı Richard Dearlove, Jacques Chirac'ın Irak savaşına karşı olduğunu, bunun ardında Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in Chirac'a 1995 ile 2002 yıllarındaki seçimlerde kullanması için 6,15 milyon dolar rüşvet vermesinin yer aldığını iddia etti. 

Dearlove, hem İngiltere hem de ABD istihbaratının rüşvetten haberdar olduğunu söyleyen, Chirac'ın hayatını kaybetmesinden sonra konuşan Dearlove, "Son ölüm ilanları Chirac'ın Irak konusunda haklı olduğunu ve geri kalanımızın yanlış yaptığını söylüyor. Ancak onun motivasyonunun göründüğü gibi olmayabileceğini söylüyorum" dedi.

Jacques Chirac, 2003 yılında ABD ve İngiltere'nin Irak işgaline Rusya ve Almanya liderleriyle birlikte karşı çıkan isimlerden biri olmuştu.

Daha önce de Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin seçim kampanyası için Muammer Kaddafi'den 8 milyon dolar aldığı öne sürülmüştü.

CHIRAC FRANSIZLARI HÜZNE BOĞDU

Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, müzakerelerin Fransa'da yoğun tartışmalara yol açtığı bir dönemde Türk halkının onurlu bir halk olduğunu, imtiyazlı ortaklık gibi bir seçeneği asla kabul etmeyeceğini ve Türkiye'yi dışlamanın çok ağır sorumluluk getireceğini ve Fransa'nın müzakerelerden yana tavır koyacağını söyleyerek Avrupa liderleri arasında da müzakerelere bakış açısını değiştiren isimlerden biri olmuştu.

Jacques Chirac Fransa Saddam Hüseyin Irak rüşvet