Cephe hattında son durum... Ermenistan'ın çok sayıda askeri teçhizatı imha edildi

Azerbaycan
Cephe hattında son durum... Ermenistan'ın çok sayıda askeri teçhizatı imha edildi

Ermenistan insani ateşkesi ihlal etmeye devam ediyor. Ermenistan ordusu gece boyu sivil yerleşim yerlerine saldırılarını sürdürdü. Ermenistan'ın saldırılarına Azerbaycan ordusu angajman kuralları kapsamında misliyle karşılık veriyor.

Ermenistan, insani ateşkese rağmen durmuyor, sivil yerleşimleri hedef alıyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, gece boyunca Ağdere, Ağdam, Fuzuli, Hadrut, Cebrail, Gubadlı ve Zengilan yönlerinde Ermenistan güçlerine karşı operasyonların değişen yoğunlukta devam ettiği belirtildi.

Ermenistan güçlerinin Azerbaycan ordusunun savunma hattına top ve havanlarla ateş açtığı ifade edilen açıklamada, Azerbaycan ordusunun, Ermenistan güçlerine ait 2 adet T-72 tank, 4 adet Grad füze sistemi, 1 adet D-30 obüsü ve 5 aracı imha ettiği aktarıldı.

Açıklamada, operasyonlarda çok sayıda Ermenistan askerinin etkisiz hale getirildiği, cephede durumun Azerbaycan ordusunun kontrolünde olduğu kaydedildi.

Ermenistan'a ait bazı birlikler geri çekilmek zorunda kaldı. Ağır kayıplar veren Ermeni güçlerinde toplu kaçışlar başladı.

Azerbaycan ordusunun işgal altındaki topraklarında ilerleyişi sürüyor. Son müjdeyi dün Cumhurbaşkanı İlham Aliyev vermişti.

Cebrail bölgesinde 13 köyün daha işgalden kurtarıldığını duyurdu. Böylece kurtarılan yeleşim yeri sayısı 70'i geçti.

Dün bir kez daha sivilleri hedef alan Ermenistan ordusu Terter ve Ağdam bölgelerini topçu ateşine tutmuş; Terter'de bir pamuk fabrikası vurulmuştu.

Azerbaycan Başsavcılığı 27 Eylül'den beri Ermeni saldırılarında 61 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı. Bu süreçte 282 sivil de yaralandı.

Kaynak: Haber Global TV

Ermenistan Azerbaycan