Çavuşoğlu'ndan Bağdadi açıklaması!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin operasyon düzenleyerek öldürdüğü DEAŞ lideri Bağdadi ve Barış Pınarı Harekatı ile muhabataklara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gine-Bisau Dışişleri Bakanı Suzi Carla Barbosa ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "YPG'lilerin para karşılığında DEAŞ'lıları serbest bıraktığı bilgileri geliyor. Terör örgütünden başka bir şey beklenmez." dedi.

Çavuşoğlu, DEAŞ elebaşı el Bağdadi'ye yönelik operasyon öncesinde Türkiye'ye bilgilendirme ve görüş alışverişinde bulunulduğunu açıkladı.  Barış Pınarı Harekatı'na değinen Çavuşoğlu, "Harekata ara verdik demek, burada kalan teröristlere hiçbir şey yapmayacağımız anlamına gelmez." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu'nun konuşmasından satır başları;

YPG'lilerin DEAŞ'lı teröristleri otobüslere bindirerek yardımcı olduğunu biliyoruz. 

Amerika 120 saat sonunda önceden mutakabata göre YPG'li teröristlerin buradan çıktığını bize bildirdi, anlaşmamız da bu yöndeydi. Fakat hem ara verdiğimiz dönemde hem de daha sonra hep şunu söyledik, eğer çıkmayan birisi varsa, herhangi bir taciz olursa Türkiye'nin onları vurma hakkı var, bir şehidimiz var Allah rahmet eylesin. Buralarda çıkmayan varsa onları etkisiz hale getireceğiz. Rusya ile de yaptığımız mutabakata göre 150 saat sonunda YPG'liler Kobani'den Irak sınırına kadar çekilmezlerse, Rusların YPG'ye de bildirdiği gibi Türkiye bunları buradan temizler. 

Çekilenler var ama tamamının çekildiğini söylemek mümkün değil. Rusya'dan bir askeri heyet de geliyor. 10 km'lik derinlikte devriyelere nasıl olacak, birlikte nasıl adımlar atacağız bunları hep beraber görüşeceğiz. 


son dakika son dakika haber Mevlüt Çavuşoğlu ABD Bağdadi