Çavuşoğlu ile Koca'dan Rusya'ya kritik ziyaret!

Mevlüt Çavuşoğlu Fahrettin Koca
Çavuşoğlu ile Koca'dan Rusya'ya kritik ziyaret!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Mayıs ayında Rusya'ya resmi ziyarette bulunacaklarını duyurdu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile (Rusya’ya bir ziyaret) planımız mevcut, fakat bunu, Rus meslektaşlarımız ile ele alabilmemiz için vaka sayılarının buna uygun seviyeye gelmesi gerekiyor. Ziyaretimizin, Ramazan sonrasında mayısta gerçekleşmesi mümkün görünüyor" ifadelerini kullanırken, Rus tarafının kabul etmesi halinde ziyaretin Kurban Bayramı öncesinde, yani 12 Mayıs’tan önce de gerçekleşebileceğini ekledi.

YENİ AŞILAR NE ZAMAN GELECEK?

Bakan Koca dün aşılar hakkında yaptığı açıklamada,

"Aşı tedariki önümüzdeki 2 ay için güçleşiyor ancak sonrasında aşı bolluğu yaşanması bekleniyor. Aşı üreticisi sayısı her geçen gün artmaktadır. Üretilen aşıların üretim kapasiteleri de artıyor. Bildiğiniz gibi ülkemizde iki aşı kullanıma girdi. Üçüncü olarak ise Sputnik V aşısının acil kullanım onayı için son aşamaya gelindi ve aşı tedariki için bir anlaşma da yapıldı. Türkiye, Sputnik V aşısından 6 ay içinde 50 milyon doz almak üzere anlaşmayı imzaladı. İlk sevkiyat mayıs ayı içinde gerçekleşecektir. Ayrıca bu aşının ülkemizde üretilmesi için de teknoloji transferi yapılacaktır." ifadelerini kullanmıştı. 

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) yetkilileri, "RDIF ile Türk ilaç şirketi Viscoran Ilac, dünyanın koronavirüse karşı onaylanmış ilk aşısı Sputnik V’nin bu ülkede üretimi için işbirliği yapacaklarını ilan ederler" açıklamasını yapmış, Sputnik V aşısı adına Rus yetkililer tarafından açılan resmi Twitter hesabından yapılmıştı. 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber