Büyük Orta Doğu savaşına adım adım! İsrail-Lübnan sınırında son durum!

HABER MERKEZİ
Gündem haberleri İsrail Filistin Gazze Lübnan
Büyük Orta Doğu savaşına adım adım! İsrail-Lübnan sınırında son durum!

İsrail-Lübnan sınırında tansiyon bir kez daha yükseldi. Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesindeki futbol sahasına roket isabet etmesi sonucu bölgede gerilim iyice tırmandı.

İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'ndeki Dürzi Mecdel Şems kentindeki futbol sahasına yönelik 27 Temmuz'da düzenlenen roket saldırısı sonucu 12 kişinin ölmesinin ardından hali hazırda çatışma halindeki İsrail ordusu ve Hizbullah Hareketi arasındaki tansiyon daha da yükseldi.

İsrail ordusu saldırıdan direkt Hizbullah'ı sorumlu tutarken, Hizbullah ise saldırıyla bir bağlantısının olmadığını savundu. İsrail hükümetinin Lübnan'a yönelik Mecdel Şems saldırısına sert bir misilleme yapacağı tehdidinin ardından başta ABD ve Avrupa ülkeleri olmak üzere bazı ülkelerden vatandaşlarına uyarı geldi.

BAZI ÜLKELERDEN LÜBNAN KARARI

Lübnan'a seyahat uyarısı yapan ülkeler arasında yer alanlar şu şekilde: ABD, Avustralya, Norveç, Almanya, İngiltere, Belçika, Fransa, İsveç, Danimarka, Hollanda, İrlanda.

BEYRUT HAVALİMANI'NDAKİ TÜM UÇUŞLAR ASKIYA ALINDI

Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'ndaki bilgi ekranında uçuşların yeniden düzenlendiği görüldü.

Havalimanı internet sitesinden verilen uçuş bilgilerine göre de sabah yeniden başlayan uçuşlar kapsamında bazı uçaklar havalimanına indi.


Gece askıya alınan seferlerin yeniden başlamasının ardından Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki Dubai Havalimanı'ndan, Ürdün, Katar ve Suudi Arabistan'ın Demmam kentindeki havalimanından gelen uçaklar havalimanına ulaştı.

Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'ndan bazı seferlerin yapıldığı aktarılırken bazı seferlerin ise iptal edildiği bilgisi paylaşıldı.

Havalimanından adının açıklanmasını istemeyen bir kaynak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam askıya alınan uçuşların saat 08.00'den itibaren aşamalı olarak başladığını belirtti.

İsrail ordusunun Lübnan'a yönelik olası saldırı tehdidi nedeniyle 28 Temmuz Pazar akşamı planlanan tüm uçuşlar iptal edilmiş veya ertelenmişti.