'Bundan mı alacağız?' diye soran Erdoğan'a Putin'den yanıt: İstiyorsanız alabilirsiniz

Rusya lideri Putin'le Cumhurbaşkanı Erdoğan, Su-57 jetini inceledikleri esnada yaptıkları konuşmalar kamera kayıtlarına yansıdı. Erdoğan'ın Su-57'yi kast ederek "Bundan mı alacağız?" diye sorduğu, Rusya liderininse buna "İstiyorsanız alabilirsiniz" dedi.

Rusya'nın başkenti Moskova'nın hemen dışında yer alan Jukovskiy şehrinde başlayan Uluslararası Havacılık Fuarı MAKS-2019'u beraber ziyaret eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rus yapımı beşinci nesil Su-57 jetini inceledi. 

Erdoğan inceleme esnasında Rus mevkidaşına uçağı işaret edip "Su-57 bu mu? Uçabiliyor mu?" diye sordu. Putin de "Uçuyor, Size bugün göstereceğiz" cevabını verdi. 

Ardından Erdoğan esprili bir biçimde "Bundan mı alacağız?" sorusunu yöneltti. Rusya lideriyse bir an duraksadıktan sonra, "İstiyorsanız alabilirsiniz" dedi. 

VOLOGA DONDURMASI ISMARLADI
Fuarda düzenlenen gösteriyi izleyip 5. nesil savaş uçağı Su-57'nin de aralarında bulunduğu çeşitli uçak ve helikopterleri inceleyen Putin ve Erdoğan, daha sonra fuar alanındaki dondurma standına gitti.

Erdoğan için Vologda dondurmasını seçen Putin, kendisine de çikolatalı- vanilyalı dondurma aldı.

210 ruble tutan dondurmalar için satıcıya 5 bin ruble veren Putin'e Erdoğan'dan "Benimkini de ödeyecek misiniz?" sorusu geldi. "Ödeyeceğim, siz misafirsiniz" yanıtını veren Rus lider, para üstünün havacılık sektörünün geliştirilmesi için Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov'a verilmesi esprisini yaptı. Manturov da, gülüşmeler arasında "Cömertliğiniz için teşekkür ederim" karşılığını verdi.

Erdoğan, paketi açarak hemen Rus dondurmasının tadına bakarken Putin tüm Türk heyetine dondurma ikram etmeyi de ihmal etmedi.