Buckingham Sarayı'ndan Prens Harry ve Meghan Markle'a tebrik mesajı

ABD
Buckingham Sarayı'ndan Prens Harry ve Meghan Markle'a tebrik mesajı

Kraliyet görevlerini bıraktıktan sona ABD'ye yerleşen Sussex Dükü Prens Harry ve Düşes Meghan Markle'ın verdikleri röportajda yönelttikleri ırkçılık iddiasının ardından, dün dünyaya gelen kızları Lilibeth Diana için Buckingham Sarayı'ndan çifte tebrik mesajı yayınlandı

Buckingham Sarayı, ikinci çocuklarının dünyaya geldiğini duyuran Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Düşes Meghan Markle çiftine tebrik mesajı iletti.

İngiltere Kraliyet görevlerini bırakıp ABD'ye yerleşen Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Düşes Meghan Markle'ın ikinci çocuklarının dünyaya geldiğini duyurmasının ardından, Buckingham Sarayı çifte tebrik mesajlarını iletti. Buckingham Sarayı, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in bebeğin doğum haberi üzerine, "memnun olduğunu" söylediğini belirtti.

Prens Harry'nin babası Galler Prensi Charles ve kardeşi Cambridge Dükü Prens William da çifti sosyal medya hesaplarından tebrik etti. Prens Charles, "Bebek Lilibet Diana'nın gelişi için Harry, Meghan ve Archie'yi tebrik ederim. Bu özel zamanda hepsine iyi dileklerimi sunuyorum" dedi. Prens William ve eşi Cambridge Düşesi Kate, "Bebek Lili'nin gelişiyle ilgili mutlu haberden hepimiz çok memnunuz" açıklamasında bulundu.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson da çifte doğum haberiyle ilgili tebriklerini iletti. Johnson, "Sussex Dükü ve Düşesini kızlarının doğumu için kutluyorum" dedi.

Kraliyet ailesinin en yeni üyesi olan Markle ve Harry'nin kız bebeklerinin adının Lilibet Diana Mountbatten-Windsor olduğu ve adını İngiltere Kraliçesi Elizabeth'ten ve büyükannesi Prenses Diana'dan aldığı belirtilmişti. Hatta, Kraliçe Elizabeth, eşi Prens Philip'in tabutunun üzerine konulacak çiçekleri şahsen seçip üzerine bir not yazarak şu sözlerle veda etmişti: Aşkın Lilibeth...

Kraliçe büyürken Elizabeth diyemediği için ebeveynleri ve büyükanne ve büyükbabası tarafından 'Lilibet' olarak çağrılıyordu. Bu isim, yalnızca Kraliçe'ye en yakın kişilerin kullanmasına izin verilen bir takma ad. Bu nedenle Meghan ve Harry'nin aile bağlarını yeniden güçlendirmek istediklerini gösterdiği ifade edildi.

Prens Harry ve Meghan Markle, ikinci çocukları olan Lilibeth Diana'nın California'daki Santa Barbara Cottage Hastanesi’nde 4 Haziran Cuma günü saat 11.40'da dünyaya geldiğini duyurmuştu. Çiftin kendi web sitesinde yayınladıkları bir teşekkür mesajında, "4 Haziran'da kızımız Lili'nin gelişiyle kutsanmıştık. Hayal edebileceğimizden çok daha fazlası ve dünyanın dört bir yanından hissettiğimiz sevgi ve dualar için minnettarız. Ailemiz için bu çok özel zamanda devam eden nezaketiniz ve desteğiniz için teşekkür ederiz" ifadeleri yer aldı.

Bebeğin yaklaşık 3,5 kilo ağırlığında dünyaya geldiği öğrenilirken, Kraliçe'nin 11’inci torununun torunu ve tahtta 8’inci sırada yer alıyor.

Buckingham Sarayı'ndan Prens Harry ve Meghan Markle'a tebrik mesajı - Resim : 1

"BEBEĞİMİN TEN RENGİ KOYU OLABİLİR DİYE UNVAN VERMEK İSTEMEDİLER"

"Ben hamileyken, bebeğimin prens ya da prenses olmasını istemediler. Bebeğime güvenlik tanınmayacağını söylediler. Oğlum doğduğunda ten renginin ne kadar koyu olacağına dair konuşmalar oluyordu ve bundan endişeleniyorlardı." diyen Markle, Kraliyet ailesi içinde çok mutsuz olduğunu ve intiharı düşündüğünü vurgulayarak "Artık yaşamak istemiyordum." ifadesini kullanmış, İngiltere'de aylardır devam eden 'ırkçılık' tartışmasını başlatmışlardı. 

 

KRALİYET GÖREVLERİNDEN AYRILDILAR

Prens Harry ve ABD'li oyuncu eşi Meghan Markle geçen yılın ocak ayında Instagram hesaplarından yaptıkları açıklamada kraliyet ailesindeki üst düzey görevlerini bıraktıklarını, bundan böyle yaşamlarını İngiltere ve Kuzey Amerika'da geçireceklerini açıklamıştı.

Aylar süren bir düşünce süreci ve fikir alışverişi sonucu bu karara vardıklarını belirten çift "Kraliçe'ye tam desteğimiz sürerken, Kraliyet ailesindeki 'üst düzey' görevlerimizden çekildiğimizi ve ekonomik olarak bağımsızlığımızı kazanma yolunda çalışmaya başlayacağımızı söylemek isteriz" ifadelerini kullanmıştı.

Daha sonra Kraliçe 2. Elizabeth, torunu Prens Harry ve eşi Meghan Markle'ın Kraliyet ailesinden ayrılma ve yılın bir bölümünü Kanada'dan geçirme kararını onaylamıştı.

 

Kaynak: İHA

ABD Prens Harry Meghan Markle Buckingham Sarayı