Prens Harry'den peş peşe şaşırtan alkol, uyuşturucu ve Meghan itirafı!

Prens Harry'den peş peşe şaşırtan alkol, uyuşturucu ve Meghan itirafı!

Prenses Diana ile röportaj yapabilmek için sahte belge düzenlediği ortaya çıkan BBC haberleri tüm dünyada şok etkisi yaratırken, Lady Diana'nın oğlu Prens Harry, annesinin ölümü nedeniyle yaşadığı travmanın kendisini alkole ve uyuşturucu kullanımına sürüklediğini söyledi

İngiltere merkezli yayın kuruluşu BBC'nin Prenses Diana'yla 1995 yılında yaptığı röportajın nasıl alındığına dair bağımsız soruşturma tamamlanmış, BBC muhabiri Martin Bashir’in sahte banka hesap özetleri hazırlatarak Diana’yı röportaja ikna ettiği kanıtlanmıştı. Prenses Diana’nın oğulları Prens William ve Harry, Diana ile röportaj yapabilmek için sahte belge düzenleyen BBC'yi annelerinin ölümüne katkıda bulunmakla suçladı. 

Sussex Dükü Prens Harry, "etik olmayan uygulamaların" Prenses Diana'nın ölümüne neden olduğunu söyleyerek, BBC'yi annelerinin ölümüne katkıda bulunduğuna yönelik suçladı. Prens Harry, "Annemiz hayatını insanlara hizmet etmeye adamış, dayanıklı, cesur, dürüst ve inanılmaz bir kadındı. Bir sömürü kültürünün ve etik olmayan uygulamaların etkisi, nihayetinde canını aldı" diyerek annesinin ölümünde BBC'nin katkı sağladığını belirtti.

Ağustos 1997'de Paris'te bir araba kazasında Prenses Diana hayatını kaybettiğinde 12 yaşında olan Prens Harry, Apple TV'de yayımlanan The Me You Can't See programında çocukluk travmalarına dair konuştu. Oprah Winfrey'in sunduğu program, BBC'nin Tarihi Diana röportajı için özür dilediği güne denk geldi.

"BABAM BİZE BASKI YAPIYORDU"

Prens Harry, "Yürürken en net hatırladığım şey atların toynaklarının sesiydi.Sanki vücudumun dışındaydım ve benden bekleneni yaparak yürüyordum. Herkesin gösterdiği duyguların onda birini gösteriyordum: O benim annemdi, onunla hiç tanışmamıştınız bile." derken, ailesinin Diana'nın ölümüne dair konuşmadığını ve ondan basının ilgisi ve stresle başa çıkmasını beklediklerini belirten Harry "Babam ben gençken William'a ve bana hep şöyle derdi: 'Benim için böyleydi, sizin için de böyle olacak'. Bu bir anlam ifade etmiyor. Acı çekmiş olmak çocuklarınızın da acı çekmek zorunda olduğu anlamına gelmiyor" dedi.

Programda Prens Harry annesini kaybetmenin 28 ve 32 yaşları arasında kaygı bozukluğuna ve şiddetli panik atak geçirmesine neden olduğunu ifade ederken, "İçimden alkol almak, uyuşturucu kullanmak geliyordu ve hissettiklerimi azaltacak şeyler yapmak istiyordum" dedi. Sussex Dükü cuma ya da cumartesi geceleri bir hafta yetecek kadar alkol aldığını ve bunu hoşlandığı için değil bir şeyleri maskelemeye çalıştığı için yaptığını belirtti.

MEGHAN İNTİHAR EDECEKTİ

Tüm Kraliyet haklarından vazgeçerek eşi Meghan Markle ile ABD'ye yerleşen Harry, eşinin ciddi anlamda bocaladığını ifade ederek, "Aile içinde kapana kısılmış olma hissinden sonra ayrılmaktan başka bir seçenek kalmadı. Bunu kendilerine açıkladığımda bile hala 'Yapamazsın' diyorlardı. Bunu yapabilmem için işlerin daha ne kadar kötüye gitmesi gerekiyordu. Meghan hayatına son verecekti" dedi.

Harry, Meghan’ın oğulları Archie’ye 6 aylık hamileyken canına kıymayı düşündüğünü, bunu nasıl yapmayı planladığını Royal Albert Hall’da bir konsere giderken kendisine anlattığını söyledi. Meghan’ın o durumunun, kendisine annesinin son günlerini anımsattığını vurgulayan Harry, "Meghan bu duygularını benimle paylaştı ve sonrasında bunlardan kurtuldu. Çünkü annemde olduğu gibi hayatımdaki bir başka kadını daha kaybetmemi istemedi" dedi.

 

Kaynak: Haber Global TV

Prenses Diana Prens Harry