Brezilya Devlet Başkanı Silva: Bu bir savaş değil, 2 bine yakın çocuğun ölümüne yol açan bir soykırımdır

Brezilya Gazze İsrail Dünya haberleri
Brezilya Devlet Başkanı Silva: Bu bir savaş değil, 2 bine yakın çocuğun ölümüne yol açan bir soykırımdır

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu bir savaş değil. Bu savaşla hiçbir ilgisi olmayan 2 bine yakın çocuğun ölümüne yol açan bir soykırımdır” ifadelerini kullandı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 20. günde devam ederken, hava saldırılarında 2 bin 704’ü çocuk olmak üzere 6 bin 546 Filistinli hayatını kaybetti. Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva dün başkent Brasila'daki Planalto Sarayı’nda İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Silva, “Bu bir savaş değil. Bu savaşla hiçbir ilgilisi olmayan 2 bine yakın çocuğun ölümüne yol açan bir soykırımdır. Çocuklar bu savaşın kurbanları. Savaşın sonucunun masum çocukların ölümü olduğunu bile bile bir insanın nasıl savaşa cesaret edebildiğini anlamıyorum” dedi. Lula da Silva, Gazze Şeridi’nde esir tutulan Brezilyalılara da değinerek, “Brezilyalı esirlerin serbest bırakılması konusunu Katar Emiri'yle görüşeceğim” ifadelerini kullandı.

 İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlattı.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırıya başladı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 308'i asker 1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 2 bin 704'ü çocuk ve 1584'ü kadın, 364'ü yaşlı olmak üzere 6 bin 546 kişinin öldüğünü, 17 bin 439 kişinin yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 100’ün üzerinde Filistinlinin öldüğü belirtildi.

Çatışma bölgelerinde, çoğu İsrail bombardımanında 25 gazeteci yaşamını yitirdi.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim'den bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalarda ise 45 Hizbullah üyesinin yanı sıra İslami Cihad Hareketi'nden 6, Hamas'tan 3, Hizbullah destekli Sünni Direniş Tugayı mensuplarından da 2 kişi öldü, biri gazeteci 4 sivil hayatını kaybetti.

Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 3 İsrail askeri ve bir İsrailli sivil yaşamını yitirdi.

 

Kaynak: İHA