Boris Johnson'dan veda: Her şey buraya kadardı

Boris Johnson İngiltere
Boris Johnson'dan veda: Her şey buraya kadardı

Başbakanlık koltuğunu Liz Truss'a devreden Boris Johnson "Muhafazakar Parti'de beklenmedik bir bayrak yarışı oldu. Kurallar yolun yarısında değiştirildi. Ama şimdilik bunu boş verin. İngiltere'yi bölmeye çalışanlar asla başarılı olamayacak" dedi.

İngiltere'de Muhafazakar Parti'yi 3 yıl önce ezici bir seçim zaferiyle iktidara taşıyan İngiliz siyasetçi Boris Johnson, başbakanlık koltuğun Liz Truss'a bıraktı. 

Johnson, Birleşik Krallık'ın resmi başbakanlık konutu olan 10 Numara'da bir veda konuşması yaptı. Johnson'ın veda konuşmasında eşi Carrie Johnson ve bazı Muhafazakar Parti üyeleri de yer aldı.

Johnson, şunları söyledi: 

Liz Truss vatandaşların krizi atlatması için gereken her şeyi yapacak. Ekonomiyi güçlendirmeye devam etmeliyiz ve edeceğiz.

Her şey buraya kadardı. Bayrağı yakında teslim edeceğim. Beklenmedik bir şekilde bunun bir bayrak yarışı olduğu ortaya çıktı.

Yeni hükümete destek vereceğim. Truss'ın arkasında durmalıyız. Ekonomimiz için zor zamanlar ama güçleneceğiz.  Krizi atlatacağız.

Muhafazakar Parti'de beklenmedik bir bayrak yarışı oldu. Kurallar yolun yarısında değiştirildi. Ama şimdilik bunu boş verin.

İngiltere'yi bölmeye çalışanlar asla başarılı olamayacak.

Kaynak: Haber Global TV

Boris Johnson İngiltere Muhafazakar Parti