Boris Johnson'ın yazışmalarını sızdırdığı iddiasına ilk kez sert çıktı: Geveze fare!

İngiltere Boris Johnson
Boris Johnson'ın yazışmalarını sızdırdığı iddiasına ilk kez sert çıktı: Geveze fare!

'Bildiğini okuduğu' gerekçesiyle eleştirilere maruz kalan, geçtiğimiz kasım ayında ise İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın başdanışmanlık görevini bırakan Dominic Cummings hakkında Johnson'dan ilk kez sert sözler geldi ve Cummings'i özel mesajlarını sızdıran 'Geveze Fare' olmakla suçladı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın Kasım ayında iktidar mücadelesinin ardından Downing Caddesi'nden ayrılan 'ayrık otunun beynine' eleştirel sözler söylediği ifade edilirken, Cummings'in ayrılığının 'acı' olduğunu düşünmesine rağmen, gazetecilere gönderilen mesajlar için üzüldüğü ifade edildi.

Başbakan ile milyarder Sir James Dyson arasındaki mesajların gazetecilere nasıl sızdırıldığına dair soruşturma başlatıldı.

Ürettiği toz torbasız siklon teknoloji elektrikli süpürge ile üne kavuşan İngiliz sanayici James Dyson ile Başbakan Boris Johnson'ın yazışmaları ortaya çıkmış, Başbakan'ın ventilatör geliştiren personel için bir vergi sorununu 'düzelteceğine' söz verdiği Sir James'e yazılan metinler ortaya çıkmıştı. 

Ayrıca geçtiğimiz haziran ayında Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın Newcastle United'ı satın almak için teklifte bulunduğu yönünde yine Boris Johnson'a bir mesaj göndermiş, Başbakanlık ofisi 10 Numara'dan bir kaynak bu yazışmalardan danışmanının sorumlu olmasından korktuğunu söylemişti. 

Görevinden ayrıldığı süreye kadar başdanışmanını korumasıyla bilinen Boris Johnson için işler değişti. Başbakanın resmi sözcüsü, dün yaptığı açıklamada soruşturma başlatılacağını duyurdu. 

Boris Johnson'ın yazışmalarını sızdırdığı iddiasına ilk kez sert çıktı: Geveze fare! - Resim : 1

TEPKİLERE RAĞMEN DESTEK VERİYORDU

Geçtiğimiz yıl Mart ayı sonunda Kovid-19 semptomları göstermeye başlayan Cummings'in, sokağa çıkma kısıtlamaları sürerken ailesiyle Londra'yı terk ettiği ve yüzlerce kilometre ötedeki ebeveynlerinin yanında kaldığı ortaya çıkmıştı. Muhalefet partileri, ülkedeki sokağa çıkma kısıtlamalarını ihlal etmekle suçladığı Cummings'in istifa etmesi veya görevden alınması için çağrıda bulunmuştu. 

Ancak Başbakan, Cummings ve eşinin virüs kapmaları nedeniyle 4 yaşındaki oğullarının bakımı için seyahat ettiğini ve bunun da kurallara aykırı olmadığını belirterek, görevden alma çağrılarını reddetmişti. 

 

Kaynak: Haber Global TV

İngiltere Boris Johnson Dominic Cummings