BM'nin İnsani Yardım Koordinatörü Rusya'nın Ukrayna'daki saldırısını kınadı

Birleşmiş Milletler Ukrayna Rusya Ukrayna Savaşı
BM'nin İnsani Yardım Koordinatörü Rusya'nın Ukrayna'daki saldırısını kınadı

Birleşmiş Milletler insani yardım koordinatörü Denise Brown, Rusya'nın Ukrayna'daki insani yardım üssüne saldırısını kınadı.

Ukrayna'da saldırılar sürüyor, savaşın sonuçları en çok sivilleri etkiliyor.

Milyonlarca kişi yardım bekliyor ama saldırılar yardıma giden yolları da kapatıyor.

Ukrayna'da Rus güçlerinin saldırısında Birleşmiş Milletler ve uluslararası sivil toplum kuruluşları tarafından insani yardım üssü olarak kullanılan bir otel de hasar gördü. BM'nin Ukrayna'daki koordinatörü Denise Brown, saldırıyı kabul edilemez olarak niteleyerek kınadı.

Brown, pazartesi günü yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'daki sivillere yönelik saldırılarının artmasının güney bölgelerde daha fazla ölüm ve yaralanmaya neden olduğunu ve yardım operasyonlarını engellediğini söyledi.

Brown, "Saldırılar aynı zamanda insani yardım görevlilerini ve savaşın sonuçlarından mustarip olanları destekleme kapasitemizi de etkiledi" dedi.

Herson bölgesinde depolarının ve arabalarının bombardımanda hasar görmesinin ardından hayati maddelerin dağıtımını durdurmak zorunda kaldığını bildirdi.

Sivillere ve sivil altyapıya saygı duyulmalı, asla hedef olmamalılar” dedi.

Yardım dağıtımı devam ediyor

BM ve ortakları Ukrayna'daki insanları desteklemeye devam ediyor.

Ocak ayından bu yana insani yardım kuruluşları, toplam 18 milyon kişinin desteğe ihtiyaç duyduğu Ukrayna'da 7,3 milyondan fazla kişiye yardım ulaştırdı.

Birleşmiş Milletler Rusya ukrayna