BM İyi Niyet Elçisi Angeline Jolie'den İsrail'in Gazze'deki saldırısına tepki!

Dünya haberleri İsrail Filistin Gazze
BM İyi Niyet Elçisi Angeline Jolie'den İsrail'in Gazze'deki saldırısına tepki!

Dünyaca ünlü ABD'li oyuncu ve Birleşmiş Milletler (BM) İyi Niyet Elçisi Angeline Jolie, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Cibaliya Mülteci Kampı'na yönelik saldırısına tepki göstererek acil ateşkes çağrısında bulundu.

İsrail güçlerinin abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 7 Ekim sabahından bu yana devam ediyor. BM İyi Niyet Elçisi Angelina Jolie, İsrail'in Gazze'de bir mülteci kampını hedef almasına tepki göstererek ateşkes çağrısı yaptı. 

Dünyaca ünlü sanatçı, kişisel Instagram hesabında mülteci kampının saldırı sonrası görüntülerini paylaşarak, "Bu yapılan, kaçacak hiçbir yeri olmayan hapsolmuş bir topluluğa yönelik kasıtlı bir saldırıdır." ifadelerini kullandı.

Angelina Jolie, Gazze'nin son 20 senedir açık hapishane olduğunu ve bugün hızlı bir şekilde toplu mezara dönüştüğünün altını çizerek, "Dünya olup bitenleri izlerken ve birçok devletin aktif desteğiyle, milyonlarca Filistinli sivil, uluslararası hukuka aykırı olarak gıda, ilaç ve insani yardımdan mahrum bırakılırken toplu halde cezalandırılıyor ve insanlıktan çıkarılıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Taraflara ateşkes çağrısında bulunan Jolie, "İnsani ateşkes talebini reddedip, BM Güvenlik Konseyinin her iki tarafa da ateşkes dayatmasını engelleyerek dünya liderleri bu suçlara ortak olmaktadır." ifadelerine yer verdi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail savaş uçaklarının dün Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'na saldırı düzenlediğini duyurmuştu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, saldırıda ilk belirlemelere göre 100 kişinin hayatını kaybettiği ve kampta bulunan sivil yerleşim yerlerinden 6 Blok Mahallesi'nin tamamen yerle bir olduğu belirtilmişti.

Angelina Jolie'nin açıklamasının tamamı şu şekilde:

"Bu, kaçacak yeri olmayan mahsur kalmış bir nüfusun kasıtlı bombalamasıdır. Gazze yaklaşık 20 yıldır açık hava hapishanesi ve hızla toplu mezara dönüşüyor. Öldürülenlerin %40'ı masum çocuklar. Bütün aileler katlediliyor. Dünya izlerken ve birçok hükümetin aktif desteğiyle milyonlarca Filistinli sivil çocuk, kadın, aile topluca cezalandırılıyor ve insanlıktan çıkarılıyor. Uluslararası hukuka karşı gıda, ilaç ve insani yardım mahrum bırakılıyor. İnsani ateşkes talep etmeyi reddederek ve BM Güvenlik Konseyi'nin her iki tarafa da bir tane dayatmasını engelleyerek, dünya liderleri bu suçlara ortak oluyor."

 

Kaynak: AA