BM Genel Kurulu'nda bir ilk

BM

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda ilk Türk Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır konuşma yaptı. Bozkır, "Pandemi, yoksulluk ve her türlü sorunla mücadelede BM'nin potansiyelini sonuna kadar kullanmanız çağrısında bulunuyorum" dedi.

Birleşmiş Milletler 75. Genel Kurulu toplantısında, ilk Türk Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır, konuşma yaptı. Bozkır, işbirliği mesajı verirken, üye ülkelere de koronavirüs pandemisi sürecinde çağrıda bulundu. 

Bozkır'ın açıklamaları:

Bu genel kurulda olduğu gibi, hepimiz burada oturamazsak bile çabalarımızı birleştirmek zorundayız. Bütün ülkelere birlikte çalışma çağrısında bulunuyorum. 

1945'ten beri BM sisteminden taleplerimiz her geçen gün arttı. Günümüzde BM dünyanın en sıkıntıları bölgelerinde barış için varlık göstermektedir. On milyarlarca dolarlık yardımın koordinesini de sağlamaktadır. İnsan haklarının korunması için de BM en önde gelen kurumlardan biridir. 

Pandemi tabii ki sağlık sistemimizi son derece zorladı. Bunu çözebilmek için işbirliği şart. İstediğimiz geleceği ne şekilde gerçekleştirebileceğimize baklalıyız. Her zaman insanlığı çalışmalarımızın merkezine koymalıyız. 

BM'nin varlık sebebi karşılıklı güvenin artırılmasıdır. Hem halklarımız hem gezegen çıkarı için karşılıklı güvenin artırılması fayda sağlayacaktır. 

Bölgesel ve küresel olarak tüm dünyayı etkileyebilecek çatışmalar ve krizler de yaşanıyor. Suriye'den milyonlarca kişi kaçarken, sığınmacıların korunması, insanlık onurunun da korunması için gerekli adımlar atılmalıdır. Pandemi sürecinde zaten zor durumda olan sığınmacılar için çabalarımızı daha da artırmamız gerekiyor. Genel Kurul Başkanlığı görevim sürecince insani yardıma eşit ve engellenmemiş bir şekilde ulaşım hakkının korunması için elimden geleni yapacağım. Aynı şekilde BM personelinin bu konudaki fedakarlıklarına da dikkatinizi çekmek istiyorum. 

Pandemi, yoksulluk ve her türlü sorunla mücadelede BM'nin potansiyelini sonuna kadar kullanmanız çağrısında bulunuyorum. 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber