"Biz ona deli derdik!" Bir zamanlar kaleci olan Arjantin'in yeni başkanı Javier Milei'nin takım arkadaşları konuştu...

Javier Milei Arjantin futbol
"Biz ona deli derdik!" Bir zamanlar kaleci olan Arjantin'in yeni başkanı Javier Milei'nin takım arkadaşları konuştu...
Fotoğraf: Reuters

Arjantin'de çılgın fikirleriyle girdiği seçimde oyların çoğunluğunu alarak başkan seçilen Javier Milei 1980'li yıllarda Chacarita Juniors kulübünün kalecisiydi.

53 yaşında bir ekonomist olan Javier Milei, Arjantin halkının aklını çelmeyi başararak başkan seçildi.

Oyların yüzde 56'sını alan Milei, "Merkez Bankası'nı havaya uçurmak", "Arjantin para birimi pezoyu kaldırıp yerine ABD doları kullanmak", "Bakanlıkların yarısını gereksiz diyerek kaldırmak" gibi çılgın fikirleriyle iktidara gelmeyi başardı.

Henüz resmi olmayan sonuçlara göre zafere ulaşınca yaptığı konuşmasında "Bugün Arjantin'in yeniden inşası başlıyor, bugün çöküşün sonu başlıyor. Devleti yoksullaştırıcı model sona eriyor" diyen Milei'nin geçmişi de merak konusu oldu.

"Biz ona deli derdik!" Bir zamanlar kaleci olan Arjantin'in yeni başkanı Javier Milei'nin takım arkadaşları konuştu... - Resim : 1

MİLEİ'NİN FUTBOLCULUK DÖNEMİ

Ole gazetesi Milei'nin bir dönem Chacarita Juniors takımının kalecisi olduğunu yazdı. Boca Juniors kulübü üyesi de olan Arjantin'in yeni başkanını eski takım arkadaşlarına soran InfoBae ise ilginç yanıtlarla karşılaştı.

"BU ADAM TAM BİR DELİ"

Chacarita'dan eski takım arkadaşı Gabriel Bonomi, InfoBae'ye yaptığı açıklamada "Kendi oradan oraya atardı, hiçbir şeyi umursamazdı, güçlü adamlardan biriydi, yarı deliydi, ona "Deli" derdik. " diye konuştu.

Bonomi sözlerine "Çok kibirli, güçlüydü. Hiç değişmemiş hala aynı. Onu görünce gülüyorum." diye devam etti.

O dönem antrenörlüğünü yapan Eduardo Grecco ise "Kimse Milei hakkında kötü bir şey söyleyemez, o kusursuzdu. Saçları bugünkü gib i dağınıktı ama eskiden daha sarıydı" yorumunda bulundu.

"Biz ona deli derdik!" Bir zamanlar kaleci olan Arjantin'in yeni başkanı Javier Milei'nin takım arkadaşları konuştu... - Resim : 2

Yine eski takım arkadaşlarından Eduardo Perico Perez ise, "Her şeyi yaptı, kalede çılgınca şeyler yapmayı seviyordu, rakiplere balıklama dalardı. 'Bu adam tam bir deli' dedirten şeyler yapardı" şeklinde konuştu.

Chacarita Juniors'un genç takımının kalesini koruyan Milei'nin takımı o dönem Diego Simeone'nin forma giydiği Velez'i mağlup etmişti.

 

Kaynak: Haber Global TV