Bir darbe de avukatlarından alan Trump yeni isimleri açıkladı

donald trump
Bir darbe de avukatlarından alan Trump yeni isimleri açıkladı

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Senato'da başlayacak azil duruşmasına bir hafta kala avukatları görevden ayrıldı. Trump kendisini azil davasında savunacak avukatlarının ismini açıkladı.

Trump'ın Senato'da başlayacak azil duruşmasına bir hafta kala savunma sürecini etkileyecek önemli bir gelişme yaşandı. Yasal savunma ekibinden 5 avukat görevi bıraktı. Avukatlar ile ilgili iddialar ise çarpıcı.

Donald Trump'a yakın kaynaklar azil süreci ile ilgili yaşanan fikir ayrılıkları nedeniyle Senato'da savunacak 5 avukatın görevini bıraktığını söyledi. Butch Bowers ve Deborah Barbier'in ortak bir kararla hukuk ekibinden ayrıldığı, Bowers ve Barbier'i üç avukat daha takip ettiği öğrenildi.

Konuyla ilgili konuşan bir kaynak, Trump'ın avukatlardan büyük bir seçim usülsüzlüğü olduğunu ve seçimin kendisinden çalındığını savunmalarını istediğini söyledi. Avukatların ise strateji olarak 'görevden ayrılmış bir başkanı yargılamanın hukuki olup olmadığına' odaklanmayı tercih ettiği belirtildi.

CNN'e konuşan Trump'ın eski kampanya danışmanı Jason Miller, "Demokratların görevden ayrılmış bir başkanı azletme çabaları tamamen Anayasa'ya aykırı ve ülke için kötüdür. 45 senatör de şimdiden bunun Anayasa'ya aykırı olduğunu belirtti. Çok ilerleme kaydettik ancak hukuk ekibimiz üzerine bir son karar vermedik." dedi.

TRUMP YENİ AVUKLARININ İSİMLERİNİ AÇIKLADI

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın, Senato’daki yargılamasında yer alması beklenen beş avukatıyla yollarının ayrıldığı belirtildi. Trump, yargılamada yeni avukatları David Schoen ve Bruce Castor’un kendisini savunacağını duyurdu. Azil sürecinin Senato ayağının 9 Şubat'ta başlaması planlanıyor.

 

Kaynak: Haber Global TV

Donald Trump