Beyaz Saray'dan Elon Musk'a tepki: Yahudi karşıtı ve ırkçı nefret iğrenç şekilde teşvik edildi

Elon Musk İsrail Beyaz Saray
Beyaz Saray'dan Elon Musk'a tepki: Yahudi karşıtı ve ırkçı nefret iğrenç şekilde teşvik edildi

Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Andrew Bates, sosyal medya platformu X'in sahibi Elon Musk'ın Yahudilerle ilgili bir paylaşıma yaptığı yoruma tepki gösterdi.

Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Andrew Bates, Tesla, SpaceX ve sosyal medya platformu X'in sahibi Elon Musk'ın yaptığı paylaşıma ilişkin, "Yahudi karşıtı ve ırkçı nefretin iğrenç şekilde teşvik edilmesini en güçlü ifadelerle kınıyoruz." dedi.

New York Times'ın haberine göre, Bates, gazetecilere Musk'ın X'teki ifadelerine ilişkin açıklama yaptı.

Bates, bir kullanıcının X'te yaptığı, "Yahudiler, insanlardan kendilerine karşı kullanmayı bırakmalarını istedikleri nefreti tam da beyazlara karşı kullanıyor." paylaşımına "Gerçekleri söyledin." yorumunu yapan Musk'ı "Yahudi karşıtlığını teşvik etmekle" suçladı.

İnsanları nefrete karşı bir araya getirmenin herkesin sorumluluğu olduğunu kaydeden Bates, "Yahudi karşıtı ve ırkçı nefretin iğrenç şekilde teşvik edilmesini en güçlü ifadelerle kınıyoruz ve kınamaya devam edeceğiz." dedi.

Öte yandan Musk yaptığı başka bir paylaşımda, Filistin destekçilerinin kullandığı bazı sloganların "soykırım iması" yaptığını belirterek, bu sloganları kullananların hesaplarının askıya alınabileceğini ifade etti.

MUSK'IN 'GAZZE' AÇIKLAMASI

Tesla, SpaceX ve sosyal medya platformu X'in sahibi Elon Musk, Gazze'de uzun vadeli barış için olayın geniş bakış açısıyla el alınması gerektiğini belirtmişti.

Musk, bilim insanı ve yazar Lex Fridman'ın Youtube'da yayınladığı podcast programına katılmıştı.

Fridman'ın sorularını yanıtlayan Musk, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ilişkin, "Eğer tam anlamıyla herkese karşı soykırım yapmayacaksan, ki bu kabul edilebilir değil ve kimse için olmamalı, o zaman sonunda İsrail'den nefret edecek birçok kişiyi hayatta bırakacaksın" demişti.

"Asıl sorunun, öldürülen her Hamas üyesinin yerine kaç tane yeni üyenin ortaya çıkacağı" olduğunu belirten Musk, "Eğer öldürdüğünüzden daha fazla yarattıysanız, başarısız oldunuz." diye konuşmuştu. 

Musk, "Eğer Gazze'de birinin çocuğunu öldürürseniz, bir İsrailliyi öldürecek en az birkaç Hamas üyesi yaratmış oldunuz." ifadelerini kullanmıştı. 

Kaynak: AA