'Bağışıklık' kazanmak için düzenlenen partiler tepki çekti

koronavirüs
'Bağışıklık' kazanmak için düzenlenen partiler tepki çekti

ABD'nin Washington eyaletine bağlı Walla Walla şehrinde koronavirüse yakalanıp bağışıklık kazanmak isteyenlerin düzenlediği partiler endişe yarattı. Yetkililer, 'kabul edilemez, sorumsuzca' ifadelerini kullandı.

ABD'nin Washington eyaletinde koronavirüse yakalanıp 'bağışıklık kazanmak isteyenlerin' düzenlediği 'Covid-19 partilerine' yetkililerden uyarı geldi. Bu partilerde virüs taşımayanların amacının, Covid-19 hastalarıyla bir araya gelip 'virüse yakalanıp atlatma sürecini hızlandırmak' olduğu bildiriliyor.

Kent polisi bu konuda aldıkları duyumların ardından ciddi bir uyarı yayımladı. Açıklamada "İnsanların özgürlüklerini ellerinden almak istemiyoruz, ancak bulaş riskini çok artıyor" denildi. Kent polisi partiler devam ederse baskın yapacak. 

AÇILMAYI YAVAŞLATIR 

Washington Sağlık Birimi de, "Bu tehlikeli ve insanları öldürme riski taşıyor. Bu tip gereksiz davranışlar eyaletimizin kademeli olarak yeniden açılması sürecini yavaşlatabilir. Bu partilerde virüs taşımayanların amacı virüse yakalanmak ve atlatma sürecini hızlandırmak. Kesinlikle onaylamıyoruz" açıklamasında bulundu. 

"SON VERİN" 

New York Times gazetesine konuşan Walla Walla'nın kamu sağlığı biriminden sorumlu müdür Meghan DeBolt, yetkililerin virüs kapanların partilere katıldığına dair duyumlar aldıklarını ama hasta bireylerin ve diğer katılımcıların virüsü 'kasten yaymak istediklerine dair bir kanıt bulunmadığını' söyledi. 

GEÇMİŞTE DE 'SU ÇİÇEĞİ' İÇİN BENZER PARTİLER VERİLMİŞTİ 

Geçmişte, bazı ebeveynler de çocuklarını 'suçiçeği partilerine' götürürdü. Çocukların suçiçeği geçirenlerle temas halinde olmalarının bağışıklık geliştirmek için iyi bir yöntem olacağı inanırlardı. 

DeBolt, "Bu hiç bir şekilde masum bir davranış değil. Bizi gerçekten geriletiyor. Şehrin yeniden açılabilmesi için yalnızca toplam vaka sayılarına bakmıyoruz, halkımızın bu konuda gayret gösterip göstermediğine de bakıyoruz" dedi. 

ABD'nin Washington eyaletinde toplamda 17 bin 196 vaka görülürken, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 914'e ulaştı. 

ABD bağışıklık parti haberler Washington Haber Global son dakika haber koronavirüs