"Bağdadi'nin yerini DEAŞ'a sızan köstebek söyledi" iddiası

"Bağdadi'nin yerini DEAŞ'a sızan köstebek söyledi" iddiası

Washington Post gazetesi, ABD'li yetkililere dayandırdığı haberinde, terör örgütü DEAŞ'ın lideri Ebubekir Bağdadi'nin yerinin DEAŞ'a sızmış bir köstebek sayesinde öğrenildiğini öne sürdü

Terör örgütü elebaşı Ebubekir Bağdadi'nin yerinin ABD özel kuvvetleri tarafından tespit edilmesi ve yapılan operasyon sonrasında Bağdadi'nin kendini havaya uçurarak ölmesinin ardından operasyonla ilgili detaylar da birer birer geliyor.

ABD gazetesi Washington Post'un bir ABD'li yetkiliye dayandırdığı haberine göre Bağdadi'nin yeri, uzun süredir DEAŞ'a sızmış olan bir köstebek sayesinde tespit edildi. Bilgiyi veren köstebeğin Suriye'de terör örgütünün tüm üst yöneticilerinin hareketlerini yakından takip ettiği, hatta Bağdadi'nin güvenli ev olarak kabul ettiği evin inşaatında bile çalıştığı öne sürüldü. Bu köstebek sayesinde Bağdadi'nin operasyon sırasında evin içerisinde hangi odada kaldığı bile özel kuvvetler askerleri tarafından biliniyordu.

Hangi ülkeden olduğu açıklanmayan köstebeğin, Bağdadi'nin başına konan 25 milyon dolarlık ödülün tamamı ya da bir bölümünü de alacağı tahmin ediliyor.

Washington Post, bir yetkiliye dayandırarak, bu kişinin Sünni bir Arap olduğunu, aslında başlangıçta DEAŞ'ta yer alan bir terörist olduğunu, fakat kendisiyle bağlantılı bir ismin DEAŞ tarafından infaz edilmesinden sonra ABD ile çalışmaya başlayan bir köstebek olduğunu ileri sürdü.