Babasıyla 'savaş oyunu' oynayan minik Selva Türkiye'ye getirildi

İdlib'deki bombardımanlardan korkmaması için babasının "savaş oyunu" oynattığı küçük Selva ve ailesi Türkiye'ye getirildi.

Baba Abdullah Muhammed ve kızı Selva ile aile bireyleri, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü sınır kapısındaki işlemlerin ardından Türkiye'ye geçiş yaptı.

İdlib'deki bombardımanlardan korkmaması için babasının "savaş oyunu" oynattığı küçük Selva da kendisine alınan oyuncak uçakla oynadı, yiyeceklerden tattı.

Bir süre buradaki akrabalarının yanında yaşayacak aile, ülkelerinden uzakta ancak barış ve huzur ortamında yeni bir hayata başlayacak olmanın buruk mutluluğunu yaşıyor.

Muhammed, çok mutlu olduklarını belirterek "Kızımla dünyaya bir mesaj vermeye çalıştık, çok şükür bu mesaj yerini buldu. Biz şu an Türkiye'ye geçiyoruz. Öncelikle Türk halkına, hükümetine ve özellikle de İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu'ya çok teşekkür ederim. Bize hayatımızı değiştirecek yardımı sağladılar. Türk hükümeti biz Suriye halkına ilk günden bu yana destek oluyor." diye konuştu.

Baba Muhammed, Suriye'ye komşu diğer ülkelerin Suriye halkına yüz çevirdiğine dikkati çekerek "Kızım artık okula gidecek. Temenni ederim ki Suriye'de olaylar son bulur, ben de geri döner ve onlara yeniden kavuşurum." dedi.

Babasıyla 'savaş oyunu' oynayan minik Selva Türkiye'ye getirildi - Resim : 1

"İÇERİDE ÇOK İNSAN VAR, BOMBALARIN ALTINDA AÇLAR VE ÜŞÜYORLAR" 

Farklı bir duygu içerisinde olduklarını belirten Baba Muhammed, "Biz çok şükür burada güvendeyiz. Ancak aklımızda orada. İçeride çok insan var, bombaların altında açlar ve üşüyorlar. Türk yetkililer benimle irtibata geçti ve Türkiye'ye aldılar. Onlara çok minnettarım. 9 yıldan bu yana yanımızda olduğu için Türkiye'ye teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ayrıca minnettar olduklarını belirten Muhammed, Suriye'de çok zor günler geçirdiklerini anlattı. 

"KIZIM DİĞER ÇOCUKLAR GİBİ YAŞASIN" 

Türkiye'de yeni bir hayata başlayacaklarını ifade eden Muhammed, şöyle konuştu:

"Biz orada 9 yıl boyunca uçak saldırılarının, bombaların altında kaldık. Burada çok şükür ne uçak, ne de bomba sesi var. Kuşların sesinden başka bir şey yok. Burada bomba sesi yerine kuş sesleri duyuyoruz. Suriye'deyken tek derdimiz güvenli bir nokta bulabilmekti. Çok şükür şu an emin ellerdeyiz. Selva'nın da burada diğer çocuklar gibi yaşamasını istiyorum. Eğitimlerini alsın istiyorum. Her şey için tekrar Türkiye'ye teşekkür ederiz."

Babasıyla 'savaş oyunu' oynayan minik Selva Türkiye'ye getirildi - Resim : 2

KORKMAMAK İÇİN 'SAVAŞ OYUNU' OYNAMIŞTI

Ailesiyle İdlib'deki çatışmalardan kaçarak Türkiye sınırına yakın Sarmada kasabasına sığınan Abdullah Muhammed, dört yaşındaki kızı Selva'nın savaştan psikolojik olarak etkilenmesini engellemek için, ona bomba ve uçak seslerinin, aslında bir oyun olduğunu öğretti. Aile, yakınlarına düşen her bombada, gülerek Selva'yla birlikte oyunu sürdürüyor, görüntülerde arkadan bomba sesleri gelirken, kahkahalar atan minik Selva ve babası görünüyordu. 

Minik Selva da "Ben patlama seslerinde korkmuyorum. O bir oyuncak. Korkutmaz. Onu duyunca gülüyorum." demişti.

Selva ve babasının yaşadıkları, İkinci Dünya Savaşı sırasında, küçük oğluyla toplama kampına götürülen Yahudi bir babanın, çocuğuna, savaşı bir oyun gibi yansıtmasını konu alan "Hayat Güzeldir" filmini hatırlatıyor. Filmde baba, oğluna, oyunu başarıyla tamamlarsa ödül olarak gerçek bir tank kazanacağını söylüyor.

Selva İdlib