'Babam beni kaçırdı, hayatım tehlikede' demişti, Prenses Latife havaalanında ortaya çıktı

'Babam beni kaçırdı, hayatım tehlikede' demişti, Prenses Latife havaalanında ortaya çıktı

Ülkeden kaçmak isterken babası tarafından alıkonulan Prenses Latife'nin bir süredir hapis hayatı yaşadığı konuşuluyordu. Geçtiğimiz ay bir AVM'de görüntülenen Latife'nin İspanya'daki bir havalimanında çekilen fotoğrafı son dakika koduyla tüm dünyaya servis edildi

Tüm dünya liderlerinin tepki gösterdiği, babasının kendisini rehin tuttuğunu söyleyen Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum'un kızı Prenses Latife, 2018'de ülkeyi deniz yoluyla terk etmeye çalışırken Hindistan açıklarında yakalanmış ve ülkeye geri götürülmüştü. 

VİDEO İLE DUYURMUŞTU

Prenses Latife, paylaştığı bir videoda Dubai’den kaçmaya çalıştığı gemide komandolar tarafından yakalandığını ve ilaçla uyutularak geri getirildiğini anlatıyor. Birkaç aylık bir zaman diliminde çekilen videoların, Prenses Latife’ye yakalandıktan yaklaşık bir yıl sonra gizlice verilen bir cep telefonuyla kaydedildiği belirtilmiş, Prenses Latife, videoyu 'villa hapishane' dediği evin banyosunda kaydettiğini, pencerelerinde parmaklıklar bulunun evde kapısında kilit olan tek yerin burası olduğunu anlatmıştı. 

Prenses Latife videoda, kendisini gemiden alan askerlerle mücadele ettiğini, onları tekmelediğini, kolunu ısırdığı bir komandonun acıdan çığlık attığını, uyuşturulduktan sonra özel uçağa bindirilirken bilincini kaybettiğini, gözlerini Dubai’de açtığını, kapıları kilitli, dışarıda ve içeride polislerin olduğu bir villada tek başına tutulduğunu söylüyor.

AYLAR SONRA AVM'DE ORTAYA ÇIKTI

Prenses Latife’nin güvende ve ailesiyle birlikte olduğu resmi makamlardan duyurulmuş, fakat kamuya açık alanda hiç görülmeyen Prenses Latife, Mayıs ayında Kraliyet Donanması’nda görevli Sioned Taylor’ın paylaştığı Instagram paylaşımında ilk kez görülmüştü.

Mall of the Emirates isimli AVM’de iki kadınla bir cafede görüntülenen Prenses Latife’nin fotoğrafını inceleyen yetkililer, bu fotoğrafın güncel bir fotoğraf olduğunu aktarırken,  "Fotoğrafın arkasındaki afişlerde 13 Mayıs’ta Birleşik Arap Emirlikleri’nde vizyona giren Demon Slayer: Mugen Train isimli film var" yorumları yapılmıştı.

HAVAALANINDA FOTOĞRAFI ÇEKİLDİ

Uluslararası medya tarafından 'son dakika' koduyla yayınlanan videonun ardından Prenses Latife son olarak bir havalimanında ortaya çıktı.

Alışveriş merkezinden fotoğrafı paylaşan eski bir İngiliz Kraliyet donanma askeri olan Sioned Taylor, iki gün sonra bu kez Dubai'de yenen bir akşam yemeğinin fotoğrafını Instagram hesabına yükledi ve böylece Prenses'in hayatta olduğu kesinleşti.

Sioned Taylor, 21 Haziran'ın ilk saatlerinde Prenses Latife ile birlikte İspanya'nın başkenti Madrid'de bulunan Barajas Havalimanı'ndan bir fotoğraf daha paylaştı. Sioned Taylor, instagram hesabında fotoğrafın altına "Prenses Latife ile harika Avrupa tatili, keşfederek eğleniyoruz" mesajını yazdı.Fotoğrafların altına yorum yapanların sorusu üzerine Prenses'in gayet iyi durumda olduğunu tekrarladı. Reuters haber ajansına konuşan Prenses'in serbest kalması için çaba gösteren avukatlardan biri, Şeyh'in kızı için özgürlük alanını genişlettiğini ve seyahat izni verdiğinin görüldüğünü söyledi.

Kaynak: Haber Global TV

Prenses Latife İspanya son dakika