Babasının rehin tuttuğu Prenses Latife, ablası için de yardım istedi

Babasının rehin tuttuğu Prenses Latife, ablası için de yardım istedi

Tüm dünya liderlerinin tepki gösterdiği, babasının kendisini rehin tuttuğunu söyleyen Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum'un kızı Prenses Latife, İngiliz polisinden ablası Prenses Şemse'nin yaklaşık 20 yıl önce ortadan kaybolmasını yeniden araştırmasını istedi

Prenses Latife, BBC'de yayımlanan ve Cambridge Polisine hitaben yazdığı mektubunda, ablası Şemse'nin İngiltere'de yaşadığı sırada babası tarafından kaçırıldığını belirtti. "Sizden tek istediğim, onunla ilgili konuya dikkat göstermeniz. Çünkü bu, onun serbest kalmasını sağlayabilir. Yardımınız ve dikkatiniz, onu serbest bıraktırabilir." yazan Prenses Latife, ablasının İngiltere ile güçlü bağları olduğunu belirtti. 

Cambridge Polisinden yapılan açıklamada ise "Bu çok karmaşık ve ciddi bir mesele ve kamuoyuna açık bir halde tartışmanın uygun olmayan ayrıntıları var." ifadesi kullanıldı.

BBC'nin haberinde, Prenses Latife'nin "rehin" tutulduğu villada 2019'da yazdığı mektubun, arkadaşları tarafından Cambridge Polisine iletildiği belirtildi.  

20 YILDIR GÖRÜLMÜYOR

Şu anda 38 yaşında olan Şemse, 19 Ağustos 2000'de Cambridge sokaklarından kaçırılmıştı. O tarihten beri hiç görülmeyen Prenses'in babasının emriyle Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) zorla geri götürüldüğüne inanılıyor. 

Prenses Latife de 2018'de ülkeyi deniz yoluyla terk etmeye çalışırken Hindistan açıklarında yakalanmış ve ülkeye geri götürülmüştü. Dünya çapında çok sayıda insan hakları savunucusu, Latife'nin geri götürülmesinin bir "kaçırılma" olduğunu belirtmişti.

VİDEO İLE DUYURMUŞTU

Prenses Latife, paylaştığı bir videoda Dubai’den kaçmaya çalıştığı gemide komandolar tarafından yakalandığını ve ilaçla uyutularak geri getirildiğini anlatıyor.

Birkaç aylık bir zaman diliminde çekilen videoların, Prenses Latife’ye yakalandıktan yaklaşık bir yıl sonra gizlice verilen bir cep telefonuyla kaydedildiği belirtiliyor.

Prenses Latife, videoyu “villa hapishane” dediği evin banyosunda kaydettiğini, pencerelerinde parmaklıklar bulunun evde kapısında kilit olan tek yerin burası olduğunu anlatıyor.

Prenses Latife videoda, kendisini gemiden alan askerlerle mücadele ettiğini, onları tekmelediğini, kolunu ısırdığı bir komandonun acıdan çığlık attığını, uyuşturulduktan sonra özel uçağa bindirilirken bilincini kaybettiğini, gözlerini Dubai’de açtığını, kapıları kilitli, dışarıda ve içeride polislerin olduğu bir villada tek başına tutulduğunu söylüyor.

Prenses Latife’nin yakın arkadaşı Tiina Jauhiainen, kuzeni Marcus Essabri ve “Latife’yi Serbest Bırakın” kampanyasının sorumlusu David Haigh, bu mesajları Prensesin güvenliğinden endişe ettikleri için paylaşma kararı aldıklarını söyledi.

Kaynak: AA

Prenses Latife