Azerbaycan'dan Rusya'nın iki iddiasına yalanlama

Rusya Azerbaycan

Karabağ'da Ermenistan'ın provokasyonlarına göz yumup arka çıkan Rusya, Azerbaycan'ı ateşkesi ihlal etmekle suçladı ve Azerbaycan ordusunun Karabağ'daki Ferruh köyünden birliklerini geri çektiğini öne sürdü. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, her iki iddiayı da yalanladı.

Karabağ'da Ermenistan'ın provokasyonlarına göz yumup arka çıkan Rusya, Azerbaycan'ı ateşkesi ihlal etmekle suçladı ve Azerbaycan ordusunu Karabağ'daki Ferruh köyünden birliklerini geri çektiğini öne sürdü.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, her iki iddiayı da yalanladı. Açıklamada, "Azerbaycan tarafı 10 Kasım 2020 tarihli üçlü bildiriye sadıktır ve hiçbir maddesini ihlal etmemiştir. Bildirinin hükümlerini ihlal eden Ermenistan'dır" denildi.

Rusya Savunma Bakanlığı'ysa yeni açıklamasında, "Azerbaycan ordusunun müzakereler sonrasında Karabağ'daki Ferruh köyünden çekildiğini iddia etti. Azerbaycan bunu da hızla yalanladı.

Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında, Ferruh köyünün Azerbaycan topraklarının parçası olduğu vurgulandı. Azerbaycan ordusunun geri çekilmediği, bölgedeki mevzilerde herhangi bir değişiklik olmadığı belirtildi. Bakü'nün tepki gösterdiği bir nokta daha vardı.

Rusya Savunma Bakanlığı, "Dağlı Karabağ" ifadesini kullandı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, "Ülkemizde 'Dağlık Karabağ' isminde idari bölge birimi bulunmamaktadır. Rusya'nın bu ifadeyi kullanması toprak bütünlüğüne karşı saygısızlıktır" dedi.

Kaynak: Haber Global TV

Rusya Azerbaycan Karabağ Azerbaycan Savunma Bakanlığı Ermenistan