Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nda bilgilendirme toplantısı

Azerbaycan
Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nda bilgilendirme toplantısı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, "Gence saldırısının amacı çok açık, olabildiğince fazla sivil öldürmek istediler. Biz bu saldırıyı, soykırım eylemi, savaş suçu olarak görüyoruz" açıklamasında bulundu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nda bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda açıklamalarda bulunan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, "Gence saldırısının amacı çok açık, olabildiğince fazla sivil öldürmek istediler. Ermenistan'ın Vardenis bölgesinden Toçka-u tipi füzeyle saldırı düzenlendi. Biz bu saldırıyı, soykırım eylemi, savaş suçu olarak görüyoruz. Dün gece Azerbaycan'ın en büyük 2. Sanayi kenti Mingeçevir kenti de Smerç tipi füzelerle vuruldu. Ermenistan'ın Rusya'ya saygısızlık yaptığı ortadadır" dedi.

"ERMENİSTAN'IN BARIŞÇIL ÇÖZÜM ARZUSU YOK"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Danışmanı Elçin Emirbayov ise, "Ermenistan'ın barışçıl çözüm arzusu yok. Ateşkesin daha ilk dakikalarında ihlaller yapıldı" açıklamasında bulundu.

NE OLMUŞTU?

Ermenistan, Dağlık Karabağ'da varılan geçici insani ateşkesi ihlal etti. Gence'ye füze saldırısı düzenledi. Çok sayıda ev yıkıldı. 4'ü kadın 9 sivil hayatını kaybetti, 39 sivil yaralandı.

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber