Azerbaycan Vatan Muharebesi'ndeki şehit sayısını açıkladı

Azerbaycan
Azerbaycan Vatan Muharebesi'ndeki şehit sayısını açıkladı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Vatan Muharebesi'nde şehit düşen ve kayıp askerlere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamaya göre 2 Mart 2021 tarihine kadar 2881 şehit defnedildi, 28 asker ise kayıp.

Ermenistan'ın 27 Eylül’de Azerbaycan topraklarına yönelik saldırılarının ardından Azerbaycan, Ermenistan işgali altındaki toprakları kurtarmak için karşı saldırı başlatmıştı. Dağlık Karabağ’da Azerbaycan ve Ermenistan arasında 44 gün süren savaş, 10 Kasım’da Rusya’nın arabuluculuğunda imzalanan anlaşma sonucu Azerbaycan’ın zaferi ile sona ermişti. 

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, 27 Eylül 2020'de başlayan ve 10 Kasım 2020'de Ermenistan'ın yenilgisini kabul eden anlaşmaya imza atmasıyla sona eren savaştaki can kayıplarıyla ilgili bilgilerin güncellendiği belirtildi. 

Daha önce 2 bin 855 olarak açıklanan şehit sayısının, bazı cenazelerin bulunması ve kimliklerinin belirlenmesiyle 2 bin 881'e ulaştığı ifade edildi. 28 askerin kayıp olduğu bildirilen açıklamada, defnedilen şehit askerlerin isimlerine yer verildi.

Azerbaycan