Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Narmina Mustafayeva, İran'daki hain saldırıyı değerlendirdi

Azerbaycan İran

Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Narmina Mustafayeva, İran'daki hain saldırıya ilişkin Haber Global'de yaptığı açıklamada, "Son olay, vahşet dolu olaylar, sorumluluğunun yerine getirilmediğini gösterdi" dedi.

Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Narmina Mustafayeva, Haber Global'de, İran'daki Azerbaycan Büyükelçiliği'ne yönelik saldırıyı değerlendirdi.

Mustafayeva, "Her bir ülke, onun topraklarında, diplomatik misyon varsa, o çalışanlarından sorumludur. Bu da Viyana sözleşmesinden ileri geliyor. Maalesef son olay, vahşet dolu olaylar, bu sorumluluğun yerine getirilmediğini gösterdi. Bu durumda da Azerbaycan'ın son dönemlerde İran'a karşı çağrıları, daha dikkatli olmaları gerektiğine dair, can sağlığına dair dikkatli olmaları çağrıları demek ki yerine getirilmedi. Bu da çok üzücü" dedi.

Mustafayeva, "Son haberleri bekleyeceğiz. Çünkü Azerbaycan Devlet Güvenlik Servisi, İran'a karşı bu olayların nasıl baş verdiğini, faillerin cezalandırılması konusunda ve tüm şartların soruşturulması konusunda dilekçe ile başvuru yaptı. Terör eylemiyle ilgili dava açıldı. Azerbaycan tarafının talep ettiği son gelişmeleri bekleyeceğiz" diye konuştu.

 

Kaynak: Haber Global TV

İran saldırı