Azerbaycan için tarihi seçim! MSK Başkanı Mazahir Panahov: Yaklaşık 6,5 milyon kişi oy kullanacak

Azerbaycan
Azerbaycan için tarihi seçim! MSK Başkanı Mazahir Panahov: Yaklaşık 6,5 milyon kişi oy kullanacak

Azerbaycan’da yarın yapılacak seçimlerle ilgili Azerbaycan Merkezi Seçim Komisyonu Başkanı Mazahir Panahov açıklamalarda bulundu. Panahov yaklaşık 6,5 milyon kişinin oy kullanacağını söyledi.

Azerbaycan Merkezi Seçim Komisyonu Başkanı Mazahir Panahov, Azerbaycan'daki seçimler öncesinde, aralarında haberglobal.com.tr editörü Şifa Kaymak’ın da bulunduğu Türkiye ve birçok ülkeden gelen basın mensuplarına Bakü'de açıklamalarda bulundu.

Mevcut Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in yeniden aday olduğu seçimde, 7 aday, 7 yıllık dönemde Azerbaycan'ı yönetmek için yarışacak.

Azerbaycan Merkezi Seçim Kurulu Başkanı Panahov, cumhurbaşkanı seçimi için yurt içi ve dışında 6 bin 537 sandık kurulduğunu söyleyerek ülkede yaklaşık 6,5 milyon kayıtlı seçmen bulunduğunu açıkladı.

Panahov yurt dışında yaşayan Azerbaycan vatandaşlarının oylarını yaşadıkları ülkelerdeki Azerbaycan büyükelçiliklerinde kurulan sandıklarda kullanacağını belirtti. Cumhurbaşkanlığı seçimleri için 37 ülkede 49 sandık kurulacak.

“KARABAĞ’DA TARİHİ GÜN”

Azerbaycan için yarın tarihi bir gün olduğunu belirten Panahov işgalden kurtarılan Karabağ ile ilgili “Azerbaycan'ın toprakları 30 yılı aşkın süredir işgal altındaydı ve yaklaşık 800 bin nüfusumuz vardı. İnsanlar yerlerinden edildi. Karabağ bölgesinde yaklaşık 23 bin kişi oy kullanacak” dedi.

Öte yandan seçimi farklı uluslararası örgüt ve ülkelerden yaklaşık 800 yabancı, 90 bin yerli gözlemci izleyecek. Yerli basının yanı sıra yaklaşık 200 yabancı gazeteci de seçimi takip edecek.

Oy verme işlemi yerel saatle 08.00'de başlayacak, 19.00'da sona erecek.