Azerbaycan gümrüğü İran sınırında 281 kg eroin ele geçirdi

Azerbaycan gümrüğü İran sınırında 281 kg eroin ele geçirdi

Azerbaycan üzerinden İran'a yük taşıyan iki kamyonun, önce uzman arama köpekleri ve ardından da X-ray taramasıyla yakıt deposunda tespit edilen gizli bölgelerde toplam 281 kg eroin ele geçirildi

Azerbaycan Güney Bölge Ana Gümrük Dairesi Operasyon ve Soruşturma Departmanı, "kuru üzüm" taşıyan iki kamyona gizlenmiş büyük miktarda yasadışı ilacın ve eroinin İran'dan teslim edileceğine dair aldığı istihbarat üzerine kamyonları Bilasuvar gümrük kontrol noktasında incelemeye aldı.

Azerbaycan aracılığıyla İran'a giden Akbar Parviz ve Abdelikhanghah Ramin Mashatli'nin kullandığı kamyonlarda özel izleme köpeklerinin tespitiyle yapılan X-ray taramasında kamyonların yakıt depolarında şüpheli maddeler olduğu fark edildi..

Her iki kamyon sürücüsü de kamyonlarda hiçbir şey gizlenmediğini söylemesine rağmen, yapılan incelemelerin sonrasında yakıt tanklarının iki bölüme ayrıldığı fark edildi. Depoların gizli ayrılmış bölmelerinde koyu kahverengi ilaçlar ve bölümlerden birinin içinde de eroin tespit edildi.

Mirzaeisaatlou Akbar Parviz tarafından işletilen kamyonun yakıt deposunda 143.99 kg eroin içeren 374 litre sıvı ve Abdelikhanghah Ramin Mashatli tarafından işletilen kamyonun yakıt deposunda ise 137.44 kg eroin içeren 357 litre sıvı bulundu.

Böylece her iki kamyondan toplam 281.44 kg eroin ele geçirildi.

Şoförler, Azerbaycan Cumhuriyeti Ceza Kanunu'nun 206.3.2, 234.4.1 ve 234.4.3 maddelerinde gözaltına alındı ​ve tutuklandı.