Azerbaycan Filistin'in yanında

Filistin Azerbaycan

Azerbaycan, İsrail bombardımanı altındaki Gazze'nin yanında. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Filistin'in devlet olma mücadelesine desteğini açıklarken Bakü'de İsrail'in hava saldırılarında hayatını kaybeden siviller için dua edildi ve Kur'an-ı Kerim okundu.

Gazze 2 haftayı aşkın süredir İsrail'in bombardımanı altında. Filistin halkı ve davasına destek veren ülkeler arasında Azerbaycan da var.

Cidde'de Gazze gündemiyle düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında konuşan Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, İslami dayanışma vurgusu yaptı. Azerbaycan'ın iki devletli çözümü desteklediğini söyledi.

Bayramov, "Askeri operasyonların ve gerilimin durdurulması çağrısında bulunuyoruz. Sivillerin hayatları tehdit altında olmamalı. Çatışmanın genişleme riskinden endişe duyuyoruz. Azerbaycan olarak İslami dayanışmaya bağlıyız ve Filistin halkının devlet olma mücadelesini destekliyoruz. Sorun uluslararası hukuk çerçevesinde çözülmeli. Doğu Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğu iki devletli çözümden yanayız." diye konuştu.

Bayramov, Azerbaycan'ın BM aracılığıyla Filistinli mültecilere 1 milyon 600 binh dolarlık yardımda bulunduğunu söyledi ve Filistin sorununun çözümüne yönelik çabalarının süreceğini belirtti.

Sadece Azerbaycan devleti değil. Azerbaycan halkı da Filistinlilerin yanında. Bakü'de 4'üncüsü düzenlenen 'Şehitleri Anma' programında, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in hava saldırılarında öldürülen Filistinliler unutulmadı.

Şehitlik Camisi'nde öğle namazı öncesi anma ve dua programı düzenlendi. Türkiye ve Azerbaycan'ın şehitleriyle beraber Filistin'de bombardıman altında hayatını kaybedenler için de Kur'an-ı Kerim okundu.

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan filistin gazze