Ermenistan Gence ve Mingeçevir'e saldırdı

Ermenistan Gence ve Mingeçevir'e saldırdı

Ermenistan ordusu Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir kentine füze saldırısı düzenledi. Saldırıda 3'ü çocuk 13 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi yaralandı.

Ermenistan Gence'de sivilleri hedef alan iki ayrı füzeli saldırı düzenledi. Haber Global spikeri Osman Girgin ve kameraman Gökhan Köşetaş olay yerinde çok fazla yaralının olduğunu bildirdi. Ermenistan'ın füzelerle saldırdığı Gence'de çok sayıda sivil enkaz altında kaldı. Enkaz altından kurtarılmaya çalışılanlar arasında çocukların da olduğu belirtiliyor. Arama kurtarma çalışmaları sürüyor. 

3'Ü ÇOCUK 13 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Azerbaycan Başsavcılığı'ndan yapılan son açıklamada, saldırıda 3'ü çocuk 13 sivilin hayatını kaybettiği, 40 kişinin yaralandığı belirtildi. 

Ermenistan Gence ve Mingeçevir'e saldırdı - Resim : 2

HİKMET HACIYEV: ERMENİSTAN GENCE VE MİNGEÇEVİR'İ VURDU

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev sosyal medyadan yaptığı açıklamada " İnsani ateşkesin arkasına saklanan Ermenistan silahlı kuvvetleri, terör ve savaş suçları uygulamalarına devam ediyor. Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir şehirleri füze saldırılarına uğradı. Yaralılar ve hasarlar belirlenecek. Ermenistan'a yeni füze sistemleri getirildi. Hemen Azerbaycan şehirlerinde hain ve zalimce sivillere saldırmaya başladılar. Gence'de siviller arasında kayıplar olduğu bildirildi. Ermenistan devletinin terör politikasının tezahürü. Azerbaycan'ın ikinci büyük kentinde masum siviller, Ermenistan'ın gelişigüzel ve hedefli füze saldırısı altında. İnsani ateşkese yönelik vicdansız çağrıların Ermenistan'ın bu savaş suçlarını görmesi gerekir. İlk bilgilere göre 20'den fazla ev yıkıldı." dedi.

Ermenistan'ın Azerbaycan'daki sivillere yönelik saldırılarına Türkiye'den hem iktidar hem de muhalefet cephesinden çok sert tepkiler geldi.

TÜRKİYE'DEN ACIMASIZ SALDIRIYA SERT TEPKİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik 'Cumhurbaşkanımızın #Azerbaycan’lı kardeşlerimizin daima yanında olacağımıza dair iradesi ile “tek millet iki devlet” olarak sonuna kadar Azerbaycanlı kardeşlerimizin hukukunu savunacağız. #Gence' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da twitterdan yaptığı açıklamada, "Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir şehirlerine gerçekleştirdiği saldırılarla savaş ve insanlık suçu işleyen Ermenistan’ı şiddetle kınıyorum. Kardeş Azerbaycan halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, haklı davalarında yanlarında olduğumuzu bir kez daha tekrarlıyorum." ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül açıklamasında ise "Ermenistan, terör devleti olduğunu bir kez daha göstermiş, sivillere saldırarak yine insanlık suçu işlemiştir. Bu alçaklığı lanetliyorum. Daima Azerbaycanlı kardeşlerimizle birlikteyiz. Can Azerbaycan asla yalnız kalmayacak” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın "Ermenistan, ilan edilen ateşkese rağmen savaş suçları işliyor. Hocalı’da yaptığı gibi kadın, çocuk, yaşlı, sivil demeden cinayet işliyor. Bu hukuksuzluk ve katliamlar karşılıksız kalmayacaktır. Kim ne derse desin Türkiye sonuna kadar Azerbaycan’ın yanındadır." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay "Savaş suçu işleyen terörist ve işgalci devlet Ermenistan #Gence'de kadın, çocuk, yaşlı demeden yine masum sivilleri vurdu ve kirli yüzünü bir kez daha gösterdi. Bunun adı kalleşliktir, korkaklıktır, hak hukuk tanımazlıktır. Her konuda sözü olan ülkelerin ve uluslararası kuruluşların işgalci Ermenistan'ın sivilleri katletmesine sessiz kalması manidardır. Hiçbir insanlık suçu cezasız kalmaz. Can Azerbaycan'ın daha da güçlü şekilde yanında olmayı sürdüreceğiz." diye konuştu.  

"MİNGEÇEVİR'E ATILAN FÜZELER ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

Gence'de kurtarma çalışmaları sürerken bir açıklama da Mingeçevir'e yapılan saldırıyla ilgili geldi. Azerbaycan Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada Mingeçevir'e atılan füzelerin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Kaynak: Haber Global TV

Ermenistan Gence