Avusturya'da kan donduran olay: Emekli maaşı için annesini mumyalayıp sakladı

Avusturya'da kan donduran olay: Emekli maaşı için annesini mumyalayıp sakladı

Kan donduran olayın yaşandığı Avusturya'da 66 yaşındaki bir adam, ölen annesinin emekli maaşını almaya devam edebilmek için, annesinin cesedini mumyalayarak bodrum katında sakladı. Avusturya polisi, adamın yakalanarak tutuklandığını duyurdu

Avusturya polisi tarafından açıklanan olayda, 66 yaşındaki adamın annesinin emekli maaşını alabilmek için ölen kadının cesedini mumyaladığı ortaya çıktı. Olayın ortaya çıkması ise, postacının emekli maaşını alan kişiyi görmek istemesiyle anlaşıldı.

Adamın bu isteği reddetmesi üzerine şüphelenen postacı durumu yetkililere bildirdi. 66 yaşındaki adamın evine giden polis, bodrum katında 80 yaşındaki annesinin cesedini buldu. Demans hastası olan kadının geçtiğimiz yıl hayatını kaybettiği düşünülüyor. 

Avusturya'nın Tirol bölgesindeki Innsbruck yakınlarında annesiyle birlikte yaşayan adamın, annesi hayatını kaybettiğini kadını bodruma koyup, kokuyu engellemek için buz torbalarıyla vücudunu dondurup, ardından cesedi mumyaladığı anlaşıldı. Buz torbalarının yanı sıra ise kedi kumu ve oluşabilecek sıvıları emmesi için bandajlar kullandığı tahmin ediliyor. 

Avusturya devlet televizyonu ORF'ye konuşan sosyal güvenlik dolandırıcılık biriminden sorumlu Helmut Gufler adlı polis memuru, kadının kedi kumu ile kaplanarak mumyalandığını, abisinin de annesini sorduğunda yalan söylediğini ifade etti.

Kardeşine, annelerinin hastanede olduğunu söylemiş, Tirol bölgesindeki postacının maaşı alan kişiyi görmek isteyene kadar her ay posta yoluyla emekli maaşını almaya devam ettiği açıklandı. Kan donduran olay ise şüphelenen postacının durumu polislere bildirmesiyle ortaya çıkmış oldu. Yaşlı kadının cesedi 4 Eylül günü bulunarak otopsi yapıldı. 

Annesinin cesedini mumyalayan adam, yardımda sahtecilik ve cesedi saklamakla suçlandı. Polis, yasa dışı olarak yaklaşık 50 bin euro ödeme almış olabileceğine inanıyor.

 

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Avusturya Emekli maaşı mumya