Japonya'da acil yardım hattını arayan kadından şoke eden soru: Oğlumun cesedi çok kötü kokuyor!

Japonya
Japonya'da acil yardım hattını arayan kadından şoke eden soru: Oğlumun cesedi çok kötü kokuyor!

Ülkede sık sık ölen yakınlarının cesedinin evde saklanması haberlerinden sonra Japonya'da bir skandal daha yaşandı. Acil durum hattını arayan yaşlı kadının "Oğlumun cesedi çok kötü kokuyor, ne yapmalıyım" diyerek yardım istemesi görevlileri şoke etti

Japonya'nın Hiroshima eyaletinde akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. İtfaiye ve ambulans çağırmak için kullanılan 119 acil yardım hattını arayan bir kadının sorduğu soru görevlileri şoke etti.

Japon medyasında yer alan haberlere göre, 76 yaşındaki Toshiko Ujibe saat 07.40'da numarayı çevirerek yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi. Görevlilerin "Nasıl yardımcı olabiliriz" şeklindeki sorusuna Ujibe "Oğlumun cesedinden hoş olmayan bir koku geliyor ve ne yapacağımı bilmiyorum" yanıtını verdi. 

Santral görevlileri ise asıl sorunun koku değil, cinayet olduğunu düşünerek adrese hem polis hem de acil yardım görevlilerini yönlendirdi. Evde Ujibe'nin birlikte yaşadığı 53 yaşındaki oğlunun cansız bedeni ile karşılaşan polis, ilk incelemede şahıs yatak odasında yüzüstü yatmış ve boynunda birçok kesik tespit edilmişti. Kesiklerin ölümden önce mi sonra mı meydana geldiğini belirlemek üzere detaylı inceleme başlatılırken, yaşanan olay 76 yaşındaki Ujibe'yi de bir numaralı cinayet şüphelisi haline getirdi. İlk ifadesinde oğlunun bu ay ortalarında öldüğünü söyleyen Ujibe'nin olaya dahil olup olmadığını belirlemek üzere detaylı inceleme başlatıldı.

 

GÜNEY KORE'DE DE YAŞANDI

Geçtiğimiz ay Güney Kore'nin başkenti Seul'ün Dongdaemun semtindeki bir eve temizliğe giden temizlik şirketi çalışanları, çatı katında plastik bir varil buldu. Varilin kapağını açtıklarında, beyaz bir kumaşa sarılı ceset kalıntıları bulan temizlikçiler, güvenlik güçlerine haber verdi.

Ev sahibi, olayla ilgili soruşturma açan yetkililere, "cesedin yaklaşık 30 yıl önce ölen annesine ait olduğunu ve onu çok sevdiği için ayrılamadığını" söyledi.

 

Kaynak: İHA

japonya cinayet