Avustralya'da salgınla mücadele için çekilen reklam filmine tepki yağdı

Avustralya koronavirüs
Avustralya'da salgınla mücadele için çekilen reklam filmine tepki yağdı

Dünya genelinde koronavirüsle mücadele kapsamında birçok ülkede başlatılan aşılama kampanyalarına rağmen vaka ve ölü sayısı artmaya devam ederken, Avustralya'da bu yılın koronavirüse bağlı ilk ölümü bildirildi. Ancak hükümet tarafından çekilen reklam filmine tepki yağdı

Avustralya hükümetinin koronavirüse karşı çektiği reklama tepki yağdı. Hastanedeki genç bir kadının nefes almaya çalışırken gösterildiği reklam filminden dolayı hükümete tepki yağarken, birçok kişi tepkisinde reklam filmindeki kadının yaş grubundakilerinin henüz bir aşı randevusu yaptıramadığına dikkat çekildi. 

Avustralya'nın en büyük şehri ve koronavirüsün en çok vurduğu Sidney'de yayınlanan reklamda, hastanede solunum cihazına bağlıyken gözlerinde yaşlarla nefes nefese kalan kadın yer alırken, "Covid-19 herkesi etkileyebilir. Evde kal. Test yaptırın. Aşınızı yaptırın" deniliyor.

Avustralyalılar Başbakan Scott Morrison'ın tüm nüfus için yeterli Covid-19 aşısı temin edememesi ve son zamanlardaki koronavirüs gafları göz önüne alındığında, bunun uygunsuz bir reklamı olduğu yönünde eleştiride bulundular. "Bu yaş grubundaki Avustralyalılar hala aşı bekliyor" denilirken, hükümetin yeterli aşı satın almaması vakalarda artışa ve ülkenin virüsle mücadeleye hazır olmadığına dair endişelere yol açtı.

2021'İN İLK ÖLÜMÜ YAŞANDI

Covid-19’un Delta mutasyonu nedeniyle yetkililerin hareke geçtiği Avustralya’da bu yılın korona virüse bağlı ilk ölümü bildirildi. Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden kişinin, ülkede Delta mutasyonunun en fazla görüldüğü eyaletlerden Yeni Güney Galler’de yaşayan 90'lı yaşlarındaki bir kadın olduğu açıklandı.

Yeni Güney Galler eyaletinde son 24 saatte 77 yeni vaka tespit edilmesi ile ülke genelinde toplam vaka sayısı 31 bin 100’e ulaştı. Son verilerle birlikte ülke genelinde korona virüse bağlı can kaybı sayısı 911 oldu.

Yeni Güney Galler Eyalet Başbakanı Gladys Berejiklian,"Sıkı bir karantina altında bulunan ülkenin en büyük şehri Sidney ve çevresindeki bölgelerde vaka sayıları artabilir. Yarın 100'den az yeni vaka olursa çok şaşırırım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Global TV

Avustralya koronavirüs