Avrupa'da terör alarmı: Köln, Viyana veya Madrid'de saldırı bekleniyor! Her yer didik didik aranıyor

Avrupa Almanya Avusturya İspanya
Avrupa'da terör alarmı: Köln, Viyana veya Madrid'de saldırı bekleniyor! Her yer didik didik aranıyor
Fotoğraf: Reuters

Alman polisi, dün gece, yılbaşı gecesi için yapılan ihbar üzerine Köln katedralinin polis köpeklerinin de kullanarak arandığını duyurdu.

Köln Emniyet Müdürü Michael Esser, "Bilgiler yılbaşı gecesiyle ilgili olsa da, bu akşamdan itibaren Noel arifesinde katedrali ziyaret edenlerin güvenliğini sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.

Polis, akşam ayininden sonra ve "katedral bölümünün güvenlik müdürü ile mutabık kalınarak" katedralin koku alma duyusu gelişmiş köpeklerle arandığını söyledi.

Planlı saldırılar mı?

Alman Bild gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre, Avusturya, Almanya ve İspanya'daki güvenlik birimleri, radikal İslamcı bir grubun Avrupa'da muhtemelen yılbaşı gecesi ve Noel'de çeşitli saldırılar planladığına dair işaretler aldı.

Gazeteye göre, bu saldırıların hedefi Köln, Viyana ve Madrid'deki Noel ayinleri olabilir. Gazete ayrıca, özel kuvvetler tarafından ilk tutuklamaların dün Viyana'da ve Almanya'da yapıldığını yazdı.

Avusturya polisi de özellikle Viyana'daki kiliseler, dini etkinlikler ve Noel pazarları çevresinde gözetimi arttırdıklarını söyledi.

Açıklamada, "Avrupa'daki terör aktörleri, özellikle 24 Aralık civarında Hıristiyan etkinliklerine saldırı çağrısında bulunuyor" dendi.

Kaynak: Ajans Bizim