Avrupa Birliği'nden Türkiye seçimleriyle ilgili flaş açıklama: Göreve başlamasını heyecanla bekliyoruz

Avrupa Birliği 2023 Seçimleri 14 Mayıs Seçimleri
Avrupa Birliği'nden Türkiye seçimleriyle ilgili flaş açıklama: Göreve başlamasını heyecanla bekliyoruz

Avrupa Birliği (AB), Türkiye'deki Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne yüksek katılımın, Türk halkının demokratik haklarını kullanma taahhüdünün açık bir işareti olduğunu bildirdi.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ve AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Oliver Varhelyi, seçimlerle ilgili yazılı bir açıklama yaparak bu durumu vurguladı. Açıklamada, AB'nin Türk halkının demokratik oy verme hakkını kullanma taahhüdünü memnuniyetle karşıladığı ifade edildi.

AB'nin, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Uluslararası Seçim Gözlem Misyonu ve Avrupa Konseyi'nin değerlendirmelerini dikkate aldığı belirtilen açıklamada, Türk makamlarının tespit edilen eksiklikleri gidermesi için çağrı yapıldı. AB ayrıca, şeffaf, kapsayıcı ve güvenilir seçimlere olan ihtiyaca büyük önem verdiğini ve yeni parlamentonun göreve başlamasını heyecanla beklediğini vurguladı.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de bu seçimlerdeki yüksek katılımın olumlu bir haber olduğunu belirterek Türk halkının demokratik haklarını kullanma ve demokratik kurumlara değer verme göstergesi olduğunu söyledi.

Kaynak: AA

Avrupa Birliği 2023 seçimleri Cumhurbaşkanlığı seçimi AB türkiye AB Türkiye ilişkileri 14 Mayıs seçimleri