Apple, Elon Musk, Bill Gates, Barack Obama ve Kanye West'in Twitter hesabı ele geçirildi

Apple, Elon Musk, Bill Gates, Barack Obama ve Kanye West'in Twitter hesabı ele geçirildi

Jeff Bezos, Elon Musk, Bill Gates, Bloomberg, eski ABD Başkanı Obama, İsrail lideri Netanyahu, sanatçı Kenya West ve bazı kurumların Twitter hesabı çalındı. Hesaplarda Bitcoin ile ilgili çekiliş paylaşımı yapılarak verilen linklere tıklanılması istendi.

Hacklenen hesaplardan paylaşılan metinlerde 'topluluğa 5000 BTC'yi (45.889.950 dolar) geri veriyorum' ifadeleri kullanıldı. Kullanıcılardan Crypto For Health domainine tıklamalarını isteyen hackerlar, kısa sürede yaklaşık 38 bin dolar toplamayı başardı.

Atılan mesajların bir çoğunda BTC cüzdan adresi paylaşılarak bu hesaba bağış yapılması da istendi. Bir süre sonra toplanılan miktar 59 bin dolara ulaştı. 

 

KİMLERİN VE HANGİ KURUMLARIN HESAPLARI HACKLENDİ? 

Hacklenenler arasında Apple, Uber, Jeff Bezos, Gemini, Binance, KuCoin, Coinbase, Litecoin'den Charlie Lee, Tron'dan Justin Sun, Bitcoin, Bitfinex, Ripple, Cash App, Elon Musk ve CoinDesk yer alıyor.

Hatta son saatlerde hesabı ele geçirilenlerin arasında 202 ABD Başkanlık seçimlerinin adayları arasında yer alan ve sonradan yarıştan çekilen milyarder Michael Bloomberg, eski ABD Başkanı Barack Obama, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve ABD'nin Demokrat Başkan Adayı Joe Biden da katıldı.

Apple, Elon Musk, Bill Gates, Barack Obama ve Kanye West'in Twitter hesabı ele geçirildi - Resim : 1

Apple, Elon Musk, Bill Gates, Barack Obama ve Kanye West'in Twitter hesabı ele geçirildi - Resim : 2

 

Apple, Elon Musk, Bill Gates, Barack Obama ve Kanye West'in Twitter hesabı ele geçirildi - Resim : 3

TWİTTER'DAN AÇIKLAMA

Domain'in Whois bilgisine ulaşıldığına dair bilgiler Twitter'da dolaşırken, bazı kullanıcılar da Twitter'ın içinden bir kişinin bu işi yaptığını iddia ediyor. Şu anda tweetlerin çoğu platformdan silinmiş durumda.

Twitter'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Twitter'daki hesapları etkileyen güvenlik durumunun farkındayız. Soruşturmak ve düzeltmek için adımlar atıyoruz. Herkesi kısa süre içinde bilgilendireceğiz" denildi.

 

TWİTTER'IN CEO'SU: BERBAT HİSSEDİYORUZ 

Twitter CEO'su Jack Dorsey, birkaç saat süren paylaşım kısıtlamasının ardından kişisel hesabından bir paylaşımda bulundu.

Dorsey, paylaşımında "Twitter'da bizim için zor bir gün. Bundan dolayı berbat hissediyoruz. Teşhis ediyoruz ve tam anlamıyla ne olduğunu kesin olarak anladığımızda paylaşabildiğimiz her şeyi paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

 

BEYAZ SARAY: TRUMP'IN HESABI GÜVENDE

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada da Başkan Donald Trump'ın hesabının güvende olduğu bilgisi paylaşıldı. 

apple Elon Musk Bill Gates twitter