Anneyi öldürüp karnını yararak bebeği almıştı! İdamı son anda durduruldu

ABD
Anneyi öldürüp karnını yararak bebeği almıştı! İdamı son anda durduruldu

ABD'de 68 yıl sonra ilk kez idam cezası alan Lisa Montgomery isimli kadının bugün gerçekleştirilmesi beklenen idamı ikinci kez ertelendi. Montgomery, 8 aylık hamile kadını boğarak öldürüp, karnını yararak bebeği kaçırmıştı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Indiana eyaletinde federal hakim ülkede idam cezası alarak uygulanması için sırada bekleyen tek kadın olan Lisa Montgomery'nin idamını geçici olarak durdurdu.

ABD’de daha önce 8 Aralık günü idam cezası uygulanması beklenen Lisa Montgomery isimli mahkumun cezası ertelenmişti. Temyiz mahkemesi durum ile ilgili kararı yeniden görüşerek 52 yaşındaki Lisa Montgomery’in idam cezasının uygulanacağı tarihi 12 Ocak olarak açıklanmıştı.

Cinayetten hüküm giyen Montgomery'nin akıl sağlının yerinde olmadığına karar veren hakim mahkumun devletin kendisine verdiği cezanın gerekçelerini anlamasının mümkün olmadığını belirtti. Temyiz mahkemesi de kararı onadı.

 8 AYLIK HAMİLE KADINI BOĞARAK ÖLDÜRMÜŞTÜ

Normalde 12 Ocak'ta zehirli iğne ile idam edilmesi öngörülen Montgormey 2007 yılında 8 aylık hamile olan Bobbie Jo Stinnet'i kaçırmak ve boğarak öldürmekten suçlu bulunmuştu. Montgomery cinayet sonrası bebeği de annesinin karnından keserek çıkarmış ve bebek hayatta kalmıştı.

Yürütmeyi durdurma kararından sonra mahkeme tekrar toplanarak Montgomery'nin idam edilmesi için akıl sağlığının yeterince iyi olup olmadığını belirleyecek.

Montgomery'nin avukatı Kelly Henry yürütmeyi durdurma kararını memnuniyetle karşıladıklarını ve müvekkilinin kötüleşen sağlık durumunu kanıtlamaya çalışacaklarını açıkladı.

Kelly daha öncesinde de müvekkilinin bu suçu ömür boyu maruz kaldığı şiddet, suistimal ve tecavüzlerin etkisiyle işlediğini belirterek ABD Başkanı Donald Trump'tan af talep ederek cezanın ömür boyu hapse çevrilmesini istemişti.

YALAN SÖYLEDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Mahkemede cinayeti işlediği sırada hamile olduğunu ve bu sebeple akli dengesinin yerinde olmadığını iddia eden Lisa Montgomery’in yapılan araştırmalar sonucunda yalan söylediği ortaya çıkmıştı. 4 çocuk annesi olan Montgomery’in, 4. doğumundan sonra tüplerini bağlattığı ve bir daha hamile kalmasının mümkün olmadığı ortaya çıkmıştı.

ABD