Annesini saldırgandan kurtaran 9 yaşındaki kız çocuğu, kahramanlık madalyası aldı

ABD

ABD'nin Florida eyaletindeki West Palm Beach'te alışveriş yaparken annesine saldıran soyguncuya karşı koyan 9 yaşındaki kız çocuğu Journee Nelson, kahramanlık madalyası aldı. Journee, saldırının ardından hırsızı 5 blok boyunca kovalamış.

Market alışverişi sonrası arabasına binmek üzereyken bir adamın saldırısına uğrayan Danielle Mobley, küçük kızı Journee Nelson'ın cesareti sayesinde saldırgandan kurtulmayı başardı. 

2 Kasım'da yaşanan olayda; Journee'nın hırsızla mücadelesi, güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı. 7 News Miami'nin haberine göre; 9 yaşındaki çocuk, adamı 5 blok boyunca kovaladı ama yakalayamadı. Hırsız, saldırıdan iki gün sonra yakalandı.

"ANNEMİ KURTARMAK ZORUNDAYDIM"

Journee, gazetecilere verdiği demeçte, saldırganın önce marketten kaçtığını düşündüğünü fakat kısa süre sonra adamın, annesine doğru koştuğunu fark ettiğini söyledi.  Küçük kız, "Saldırgana karşı koydum. Annemi kurtarmak zorundaydım" dedi.

Küçük kızın annesi Mobley ise, "Kızımla gurur duyuyorum. Bazen keşke olay başka şekilde gerçekleşseydi diyorum. Çünkü kızım hala bu durumu atlatmaya çalışıyor" diye konuştu.

ÖDÜL VERİLDİ

West Palm Beach Polis Şefi Frank Adderley, perşembe günü Journee'ye kahramanlığı için bir madalya ve sertifika verdi.

Emniyet amiri Frank Adderly, " Birine bu şekilde karşı durmanızı tavsiye etmem ama anın heyecanına kapılınca böyle şeyler oluyor. Bahse girerim Journee yüzünün ortasına vurduğunda hırsız afallamıştı çünkü videodan bunu beklemediği kesinlikle anlaşılabiliyor. Bu durum özelinde Journee'nin yaptıklarının zamanlaması da mükemmeldi. Bence ona hayli sert vurmuş" dedi.

Annesini saldırgandan kurtaran 9 yaşındaki kız çocuğu, kahramanlık madalyası aldı - Resim : 2

SALDIRGAN TUTUKLANDI

Çantanın içerisinde bulunan telefonun izini süren polis memurlarının, terk edilmiş bir eve bırakılan eşyalardaki parmak izleri sayesinde saldırgana ulaştığı öğrenildi. Küçük kız ve annesinin fotoğraflardan teşhis ettiği saldırganın, hırsızlık suçlamasıyla tutuklandığı belirtildi.

Kaynak: Haber Global TV

ABD saldırgan