Amsterdam'ın meşhur Red Light District'i şehir dışına taşınacak

Hollanda
Amsterdam'ın meşhur Red Light District'i şehir dışına taşınacak

Esrar satışlarını turistlere yasaklamayı planlayan Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da dünyaca ünlü seks turizmi bölgesi Red Light District'teki genelevlerin kapatılıp şehir merkezinden uzak bir bölgede kurulacak olması seks işçilerini çileden çıkardı

Hollanda’nın başkenti Amsterdam'ın dünyaca ünlü şehrin en turistik bölgelerinden biri olan Red Light District bölgesinde bulunan genelevler taşınmaya hazırlanıyor. Tüm dünya turizmini de ilgilendirer kararda, Belediye meclisi, şehrin imajını düzeltmek için genelevleri şehir dışında yeni bir bölgeye taşımak konusunda anlaşmaya vardı.

Kentin ilk kadın Belediye Başkanı Femke Halsema, göreve geldiği günden bu yana insan kaçakçılığı ve yasa dışı fuhuşun önüne geçmek için Red Light District’te düzenlemeye gidilmesi çağrısı yapıyordu.

Amsterdam Belediye Meclisi üyeleri, genelevlerin şehir merkezinden taşınması yönünde yürüttükleri görüşmelerde anlaşmaya vardı. Buna göre şehrin uluslararası arenada imajını düzelteceği düşünülen planda şehir dışında yeni bir ‘erotik merkez’ kurulması öngörülüyor.

İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden The Guardian’ın haberine göre, belediye meclisinin bu kararı siyasilerin de desteğini almış durumda. Red Light’ın taşınmasını isteyenler arasında Başbakan Mark Rutte’nin de olduğu öne sürülüyor.

Öte yandan Red Light District’teki seks işçileri bu durumdan memnun değil. İşçileri temsil eden Red Light United örgütü, "Çalışma yerlerini değiştirmek bir opsiyon değil. Müşteriler seks işçilerini nerede bulacaklarını bilemeyecekler. Halsema yeni bölgeye otobüs seferleri mi düzenleyecek" açıklamasını yaptı.

Halsema, yabancı turistlerin esrar satan kafelere girişini yasaklamak istiyor. Ancak bu hamlenin, esrar ticaretini sokaktaki uyuşturucu satıcılarının eline geçmesinden korkuluyor.

Şehir meclisindeki Demokratlar 66, Yeşiller, İşçi Partisi ve Sosyalist Parti gibi siyasi partilerin, belediye başkanının bu planına dair şüpheleri mevcut. Örneğin Demokratlar 66'dan Alexander Hammelburg "Ziyaretçiler arasında sağlıksız uyuşturucu kullanımının artmasından ve sokak ticaretinin gençlerimiz üzerindeki etkisinden korkuyorum" demişti.

Amsterdam Red Light District