Amsterdam için 'uyuşturucu, alkol ve seks' çağrısı!

Hollanda
Amsterdam için 'uyuşturucu, alkol ve seks' çağrısı!

Esrar satışlarını turistlere yasaklamayı, dünyaca ünlü seks turizmi bölgesi Red Light District'teki genelevlerin kapatılıp şehir merkezinden uzak bir bölgede kurmayı planlayan Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da şehir konseyi "uyuşturucu, alkol ve seks için şehrimizi ziyaret etmeyin" çağrısı yaptı

Kentin ilk kadın Belediye Başkanı Femke Halsema, göreve geldiği günden bu yana insan kaçakçılığı ve yasa dışı fuhuşun önüne geçmek için Red Light District’te düzenlemeye gidilmesi çağrısı yapıyordu.

Halsema, yabancı turistlerin esrar satan kafelere girişini yasaklamak istiyor. Ancak bu hamlenin, esrar ticaretini sokaktaki uyuşturucu satıcılarının eline geçmesinden korkuluyor.

Şehir meclisindeki Demokratlar 66, Yeşiller, İşçi Partisi ve Sosyalist Parti gibi siyasi partilerin, belediye başkanının bu planına dair şüpheleri mevcut. Örneğin Demokratlar 66'dan Alexander Hammelburg "Ziyaretçiler arasında sağlıksız uyuşturucu kullanımının artmasından ve sokak ticaretinin gençlerimiz üzerindeki etkisinden korkuyorum" demişti.

ARDINDAN RED LIGHT DISTRICT KARARI GELDİ

Hollanda’nın başkenti Amsterdam'ın dünyaca ünlü şehrin en turistik bölgelerinden biri olan Red Light District bölgesinde bulunan genelevlerin taşınması kararı alınmıştı. Tüm dünya turizmini de ilgilendirer kararda, Belediye meclisi, şehrin imajını düzeltmek için genelevleri şehir dışında yeni bir bölgeye taşımak konusunda anlaşmaya varmıştı.

"ŞEHRİMİZİ UYUŞTURUCU, ALKOL VE SEKS İÇİN ZİYARET ETMEYİN"

Dünyanın en popüler turizm kentlerinden biri olan Amsterdam’dan dikkat çekici bir açıklama geldi.

Amsterdam şehir konseyi, pandemi dolayısıyla şehrin kendilerine kalmasından duydukları memnuniyeti açıklarken, "Şehir bize kaldı ve biz artık alkol almak isteyen, uyuşturucu kullanmak isteyen ya da Red Light District’te seks yapmak isteyen turistleri hoş karşılamayacağız" ifadesini kullandı.

CNN’e konuşan Amsterdamlı bir sakin olan Nicola Theobald, "Amsterdam’ın turistlere ihtiyacı var. Turistler olmazsa müzeler ve restoranlar hayatta kalamaz. Fakat pandemi yüzünden turistlerin gelememesi iyi oldu. Şehir bize kaldı, gecenin yarısında bağıran çağıranlar ya da kanala kusanlar olmamasından memnunuz. Şehrimizin bu şekilde kalmasını istiyoruz" dedi.

Şehir konseyinin 100 bin euroluk bir farkındalık kampanyası başlattığını aktaran CNN, konseyin yayınladığı bildiride, "Pandemiden önceki gibi yoğun kalabalıkları görmek istemiyoruz. Amsterdam’a ve Amsterdamlılara saygı gösteren ziyaretçilere kapılarımız açık. Burada yaşayanlara ve bu kültüre saygı duymayanlar ise gelmesin. Onlara mesajımız var: Amsterdam’a gelmeyin" yazdığını da hatırlattı.

Kaynak: Haber Global TV

Amsterdam Hollanda Red Light District