Amerikalı senatör dondu kaldı!

ABD

ABD Senatosu'nda Cumhuriyetçi Parti'nin grup başkanı olan Mitch McConnell bir ay içinde ikinci kez gazetecilere konuşurken donup kaldı.

Kentucky eyaletinin Covington kentindeki bir basın etkinliğinde 81 yaşındaki senatör, 2026'da yeniden aday olup olmayacağı sorulduğunda 30 saniyeden fazla durakladı.

Yardımcıları senatörü uyarmaya çalıştı ancak McConnell'ın toparlanması birkaç saniye daha sürdü. Daha sonra iki soruya daha cevap verdi ve bu cevaplar görevliler tarafından tekrarlanmak zorunda kaldı. Yardımcılarıyla birlikte ayrılmadan önce sağlığı hakkında herhangi bir yorum yapmadı.

Bir yetkili olaydan sonra yaptığı açıklamada "Lider McConnell bugünkü basın toplantısı sırasında bir an başının döndüğünü hissetti ve durakladı" dedi.

McConnell'ın ilk sözel hatası 26 Temmuz'da Washington DC'deki ABD Kongre Binası'nda düzenlediği basın toplantısında meydana gelmişti.

Orada, Cumhuriyetçi senatör arkadaşları tarafından uzaklaştırılmadan önce yaklaşık 20 saniye boyunca cümlesinin ortasında durakladı.

Daha sonra geri döndü ve gazetecilere "iyi" olduğunu ve "baş dönmesi" hissettiğini söyledi.

Cumhuriyetçi Parti'nin Senato'daki dar azınlığına liderlik eden McConnell, Mart ayında Washington'daki bir otelin dışında düştükten sonra beyin sarsıntısı geçirmiş ve kaburgası kırılmış ve bir hafta hastanede kalmıştı. Daha sonra bir rehabilitasyon merkezine nakledildi ve Nisan ortasına kadar Senato'ya dönemedi.

Bu son olay, Kongre'nin Ekim ayı sonunda hükümetin kısmi olarak kapanmasını önlemeye çalıştığı yoğun bir sonbahar yasama dönemine girerken Kentucky senatörünün sağlığıyla ilgili soruları yeniden gündeme getirecek.

Başkan Joe Biden'ın basın sekreteri Karine Jean-Pierre bir basın brifingi sırasında kendisine sorulduğunda "kendisine acil şifalar diliyoruz" dedi.

McConnell'ın sağlığına ilişkin endişeler, ağır bir zona hastalığı teşhisi konulduktan sonra aylarca meclise katılamayan 90 yaşındaki Kaliforniyalı Demokrat Senatör Dianne Feinstein'ın durumuna ilişkin soruların ardından geldi.

ABD Senatosu üyelerinin ortalama yaşı 65'tir.

Kaynak: Ajans Bizim

Senatör ABD