Almanya'da emeklilere öneri: Kışı Türkiye'de geçirin

Dünya haberleri Almanya
Almanya'da emeklilere öneri: Kışı Türkiye'de geçirin

Almanya'da Seyahat Acenteleri Birliği (VUSR) Başkanı Marija Linnhoff, emeklilere dikkat çeken bir Türkiye önerisinde bulundu.

Almanya'da emeklilere yönelik Türkiye önerisi dikkat çekti. Almanya’da Seyahat Acenteleri Birliği (VUSR) Başkanı Marija Linnhoff, “Önümüzdeki kış gazdan tasarruf etmek için Alman emekliler tüm soğuk ayları Türkiye'de geçirmeli” ifadelerini kullandı.

Bild’de yer alan habere göre, Marija Linnhoff, devletin kış aylarında emekli vatandaşların Mallorca, Tunus veya Türkiye’ye gitmeleri için 500’er Euro yardımda bulunarak sübvanse etmesi gerektiğini de söyledi.

KIŞIN DOĞALGAZ SORUNU YAŞANABİLİR

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı savaş sonrasında başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinin kış aylarında doğalgaz sorunu çekmesi öngörülüyor.

Alman basınındaki haberlerde ise Türkiye’deki turizmcilerin de kış aylarında gelecek turistlerin turizme büyük faydası olacağını söylediği aktarıldı.

Haberde SPD’li siyasetçi Ralf Stegner’in “Bu, tipik bir çılgın fikir ve kesinlikle enerji politikası zorluklarımızı çözmemize katkıda bulunmaz” dediği vurgulandı.

CDU’li siyasetçi Jana Schimke ise söz konusu önerinin en az 10 milyar Euro ek borçlanma getireceği uyarısında bulunurken, “Sonunda neyin kurtarılacağı ölçülebilir değil” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Global TV

Almanya