Almanya'da 3 camiye ırkçı tehdit: Yakılmış Kuran-ı Kerim gönderdiler

Almanya Diyanet İşleri Başkanlığı Türkiye Dünya haberleri Gündem haberleri
Almanya'da 3 camiye ırkçı tehdit: Yakılmış Kuran-ı Kerim gönderdiler

KRV eyaletinde Bochum, Castrop-Rauxel ve Recklinghausen illerinde bulunan 3 camiye ırkçı tehdit içerikli paketler gönderildi. Paketlerde tehditlerin yanı sıra yakılmış Kur'an-ı Kerim sayfaları, domuz eti ve dışkısı yer aldı.

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde Bochum, Castrop-Rauxel ve Recklinghausen illerinde bulunan 3 camiye ırkçı tehditler içeren paketler yollandı.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı camilere gönderilen paketlerde, Türkçe ve Almanca ırkçı tehdit ve hakaretlerin yanı sıra yakılmış Kur'an-ı Kerim sayfaları, domuz eti ve dışkısı yer aldı.

Söz konusu paketler, 27 Ekim Cuma günü Castrop-Rauxel Mevlana Camisi'ne, 28 Ekim Cumartesi günü Recklinghausen Merkez Camisi'ne, 30 Ekim Pazartesi günü Bochum Merkez Camisi'ne posta yoluyla gönderildi.

HUKUKİ İŞLEM BAŞLATILDI

Paketleri gönderenler hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

DİTİB Bochum Merkez Camisi Başkanı Adnan Akçay, DİTİB Recklinghausen Merkez Camisi Başkanı Hayri Yılmaz ve DİTİB Castrop-Rauxel Mevlana Camisi Başkanı Kubilay Çorbacı, yaptıkları ortak açıklamada, yaşanan olaydan büyük üzüntü duyduklarını belirtti.

Camilere yönelik saldırıların en sert şekilde kınandığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Provokasyonlara karşı her zaman olduğu gibi vakur ve aklıselim duruşumuzdan taviz vermeyeceğiz. Bu iğrenç saldırı, bizleri ve komşularımızı derinden üzmüştür. Hem biz hem de cemaatimiz endişe içerisindeyiz. Benzer saldırıların devam etmesi toplumda ciddi kaygılara yol açacaktır. Fail ya da faillerin bir an önce yakalanarak adaletin önüne çıkarılmasını talep ediyoruz."

Bununla ilgili polis soruşturma başlattı.

AŞIRI SAĞCI MİLLETVEKİLİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Almanya'nın Bavyera eyaletinde 8 Ekim'de yapılan seçimlerde aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisinden milletvekili seçilen Daniel Halemba gözaltına alındı.

Alman medyasının Würzburg savcılığı kaynaklarına dayandırdığı habere göre, halkı "kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla hakkında yakalama kararı bulunan Halemba, bugün Stuttgart'ta gözaltına alındı.

Hakim karşısına çıkarılacak Halemba'nın, tutuklanıp tutuklanmayacağına karar verilecek.

Halemba'nın parlamentonun açılış saati olan yerel saatle 15.00'e kadar dokunulmazlık hakkı bulunmadığı için gözaltı işleminin yapılabildiği öğrenildi.

Haberlerde Halemba'nın, eski aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi'nin (NSDAP) yasak olan sembollerini kullandığı iddia edilen "Prag'tan Würzburg'a Cermen Kardeşliği" adlı örgütün üyesi olmakla itham edildiği belirtildi.

Halkı "Kin ve düşmanlığa tahrik"le suçlanan 22 yaşındaki Halemba, Bavyera parlamentosuna seçilen en genç siyasetçi olmuştu.

 

Kaynak: AA