Almanya EURO 2020'ye veda etti, tribünde ağlayan kız için 400 bin lira toplandı

Almanya İngiltere EURO 2020
Almanya EURO 2020'ye veda etti, tribünde ağlayan kız için 400 bin lira toplandı

29 Haziran'da Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2020) Birleşik Krallık'taki Wembley Stadyumu'nda oynanan İngiltere-Almanya maçında takımı kaybedince gözyaşlarına boğulan küçük kıza sosyal medya kullanıcılarından korkunç yorumlar yapıldı, bunun üzerine Gallerli bir genç bağış kampanyası başlattı

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) son 16 turunda İngiltere, Almanya'yı 2-0 mağlup ederek çeyrek final biletini kapan taraf oldu, Almanya İngiltere karşısında aldığı yenilgiyle veda etti.

Maçın İngiltere'nin 2-0'lık üstünlüğüyle sonlanmasının ardından Alman taraftarların bulunduğu tribündeki bir kızın üzüntüyle gözyaşlarına boğulduğu görüntüler sosyal medyada viral oldu. 

Almanya EURO 2020'ye veda etti, tribünde ağlayan kız için 400 bin lira toplandı - Resim : 2

Bazı İngiliz taraftarlar, babasının sarılarak sakinleştirmeye ve teselli etmeye çalıştığı kızın görüntüleriyle sosyal medyada dalga geçmişti. Kullanıcılardan biri fotoğrafı paylaşıp "Damardan verin" yazarken, bir başkası da "Merhametim yok ve 60 yaşında olgun davranmayan bir İngiltere taraftarıyım" diyerek görüntülerle alay etmişti. Bir kullanıcı da "Ağla seni küçük Nazi" demişti.

Gallerli bir taraftar sosyal medyadaki yorumlardan rahatsız olarak harekete geçmeye karar verdi ve görüntüdeki kız ve ailesi için para toplama kampanyası başlattı.

Joel Hughes, JustGiving adlı bağış toplama sitesinde 1 Temmuz'da açtığı kampanyada 500 sterlin (yaklaşık 6 bin TL) toplamayı hedeflemişti. Fakat bağış hızla internet kullanıcılarının dikkatini çekti ve şu anda 33 bin sterline (yaklaşık 400 bin TL) yakın para toplandı.  

Almanya EURO 2020'ye veda etti, tribünde ağlayan kız için 400 bin lira toplandı - Resim : 3

Kampanya açıklamasında Hughes, "Ailesi parayı bu küçük kıza güzel bir şeyler ısmarlamak için kullanabilir diye düşünüyorum. Böylelikle genç kız da Birleşik Krallık'taki herkesin kötü olmadığını ve kendisini umursadığımızı bilmiş olur" ifadelerini kullandı.

Gallerli taraftarın bağış duyurusu karışık tepkiler aldı. Kimisi kampanyayı doğru bulup desteklerken, kimisi de bunun genç kız için zararlı olduğunu savundu.

Ronke Kawal adlı bir Twitter kullanıcısı, "Bu genç kıza, kendisini bir çocuk olarak zayıf hissettiği ve bunu sevdiği biriyle paylaştığı bir an tekrar tekrar hatırlatılıyor. Bunlara hiç gerek yok" yorumunda bulundu.

Kaynak: Haber Global TV

Almanya EURO 2020 İngiltere