Almanya'dan kritik açıklama: ABD tek kişilik bir şovdan fazlasıdır!

Almanya abd seçimleri
Almanya'dan kritik açıklama: ABD tek kişilik bir şovdan fazlasıdır!

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, "ABD tek kişilik bir şovdan fazlasıdır" açıklamasında bulunarak, seçim sonuçlarının belirsizliğini koruduğu ABD'de başkan adaylarının gerilimi tırmandırmama çağrısında bulundu.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, ABD'de Başkanlık yarışının sonucuna ilişkin belirsizlik devam ederken konuyla ilgili Funke medya grubuna çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Sonuçlarla ilgili Trump ile Biden arasında “Oy sayımını durdurun” ile "Oy sayımına devam edin" gerilimi sürerken, Maas, "ABD, tek kişilik bir şovdan fazlasıdır. Böyle bir durumda yangına körükle giden sorumsuzca davranıyordur. Kesin bir sonuç görülene kadar herkes sakin kalmalı" değerlendirmesinde bulundu. 

"İşleyen bir demokrasi için yenilgiyi kabul edebilenler ışıltılı galiplerden daha önemlidir" diyen Maas, "Sonuçların kabul görmesi için herkes kendini dizginlemelidir" diye konuştu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise, ABD'de hangi aday seçilirse seçilsin Rusya'nın göreve gelecek başkanla işbirliği yapmaya hazır olduğunu ifade etti.

 

Kaynak: Haber Global TV

Heiko Maas ABD seçimleri Almanya