Almanya'da alarm: Kısıtlamalar uzatılabilir

Almanya Merkel koronavirüs
Almanya'da alarm: Kısıtlamalar uzatılabilir

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in 16 eyalet başbakanıyla yapacağı korona zirvesi öncesi 14 Şubat'a kadar uzatılan Covid-19 kısıtlamalarının 1 Mart tarihine kadar uzatılmasını istediği iddia edildi.

Almanya’da koronavirüs salgınına karşı alınan önlemlerin uzatılacağı iddia edildi. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in 16 eyalet başbakanıyla yapacağı korona zirvesi öncesi 14 Şubat’a kadar uzatılan Covid-19 kısıtlamalarının 1 Mart tarihine kadar uzatılmasını istediği öne sürüldü.

Başbakan Merkel, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) mutasyonlu türünün yayılma hızından dolayı mevcut kısıtlamaların uzatılasını istediği ve mutasyonlu virüsün 13 eyalette tespit edildiğinden dolayı tedirgin olduğu belirtildi. İddia edildiği gibi Merkel’in kısıtlamaları 1 Mart’a kadar uzatılması halinde okulların açılması da ertelenecek.

Robert Koch Enstitüsü (RKİ) mutasyona uğrayan virüsün Almanya’da bulaşma oranının yüzde 6 civarında olduğunu ve kısa zamanda yüzde 20’yi bulabileceğini açıklamıştı.Almanya’da toplam vaka sayısı 2 milyon 291 bin 924’e, toplam can kaybı ise 62 bin 156'ya ulaştı.

Almanya'da Robert Koch Enstitüsü (RKI) Başkanı Lothar Wieler, Almanya’da günlük vaka sayılarının azaldığını, ancak hala hastanelerin zor durumda ve yaşlı bakımevlerinde Kovid-19’e yakalananların sayısının yüksek olduğunu belirtmiş, "Durum hala daha kontrol altında değil." diyen Wieler, Kovid-19’un mutasyona uğrayan ve daha hızlı yayılan türlerinden dolayı endişe duyduklarını söylemişti. Wieler, Almanya’da Kovid-19'un mutasyona uğrayan 3 türünü tespit ettikleri bilgisini paylaşarak, virüsün mutasyona uğrayarak daha da tehlikeli hale gelebileceğini dile getirmişti.

 

 

Kaynak: İHA

Almanya Almanya haberleri