Merkel: Kuaförlerin açılmasını dört gözle bekliyorum

Almanya Angela Merkel koronavirüs
Merkel: Kuaförlerin açılmasını dört gözle bekliyorum

Almanya Başbakanı Angela Merkel yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadelede halktan daha sabırlı olmalarını isterken, kuaförlerin açılmasını dört gözle beklediğini söyledi

Merkel ARD televizyonuna yaptığı açıklamada, ülke çapında vakaların azalmakta olduğuna işaret ederek, "Uzun zamandır yakalayamadığımız performansı yakaladık. Ancak bu, virüsün kontrolünü yeniden kazandığımız anlamına gelmiyor." dedi.

Kovid-19 tedbirlerinin gevşetilmesi yönünde umut vermeyen Merkel, "Bir süre daha sabırlı olmalıyız." diye konuştu. Ülkede halihazırda uygulanan aşı stratejisini de savunan Merkel, "Katı bir aşı programımız olamaz. Yaz sonunda herkese aşı imkanı sağlamak istiyoruz." ifadesini kullandı. RTL televizyonuna ise,  aşıların vaka sayılarını etkilemesi için Almanların 'biraz daha dayanması gerektiğini' söyledi ve halkı 'yanlış umutlara karşı' uyarsa da "Tünelin ucundaki ışığı görebiliyorum" dedi.

"Mutasyonun, bu İngiliz virüsünün ne kadar yaygın olduğu hakkında hafta sonunda veya önümüzdeki hafta başında bilgi alacağız" diyen Şansölye, 'Milyonlarca insanı etkileyecek kararlar almaya çalışırken huzursuz geceler geçirdiğini' söyleyerek, kendisine kuaförler kapalı olduğu halde saçını nasıl yaptığı sorulması üzerine ise, 'bir asistan yardımı aldığını' söyledi ve "Elbette, tüm hijyen kurallarına dikkat ediyoruz, insanlar saçlarının beyazladığı gerçeğiyle yaşamak zorunda. Bu yüzden kuaförlerin tekrar açılmasını dört gözle bekliyorum." dedi. 

ÖLENLERİN SAYISI 60 BİNLERE ULAŞTI

Almanya’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 60 bine yaklaştı.

Bulaşıcı hastalıklar alanında çalışmalar yürüten Robert Koch Enstitüsünden yapılan açıklamaya göre, ülkede son 24 saatte 14 bin 211 kişiye daha Kovid-19 tanısı konuldu. Böylelikle ülkede toplam vaka sayısı 2 milyon 252 bin 1’e yükseldi.

Başbakan Angela Merkel ve eyalet başbakanları, 19 Ocak’ta yaptıkları toplantıda virüsün yayılmasını önlemek amacıyla 5 Ocak’tan beri geçerli olan tedbirlerin 14 Şubat’ta kadar uzatma kararı almış buna ek olarak toplu taşıma araçlarında ve mağazalarda FFP2, KN95/N95 veya cerrahi maske takılmasını zorunlu hale getirmişti.

Almanya’da 14 Ocak Perşembe günü 25 bin 164 olarak kayda geçen günlük vaka sayısı, 21 Ocak Perşembe günü 20 bin 398’e gerilemişti. 

Günlük vaka sayılarında görülen düşüş eğiliminden dolayı uzmanlar, alınan tedbirlerin etkisini gösterdiğini belirtiyor.

 

Kaynak: Haber Global TV

Angela Merkel